Hamburgers met gorgonzola
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 700 g bio rundergehakt
- 120 g gorgonzola
- 60 g halfgedroogde tomaten in olie (uitgelekt gewicht)
- 2 koffielepels knoflookpasta in tube
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600100200000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2021021000507870000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Hak de gedroogde tomaten fijn en doe ze in een grote kom met het rundergehakt, de knoflookpasta, de oregano, peper en zout. Meng tot een homogene bereiding en verdeel in 8 parten.
- Vorm 8 platte hamburgers en bak ze in de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Draai ze na 2 min. om en verdeel er de in kleine stukken gesneden gorgonzola over. Laat nog verder bakken en laat de kaas lichtjes smelten.
- Serveer goed warm, in stukken ciabattabrood, met rauwkost. Je kan deze burgers ook serveren met pasta en tomatensaus.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 650; energie (kCal): 155; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 20,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 354,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600100200000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2021021000507870000