Recept zoekresultatenHachis parmentier van gegrilde kip met pompoenpuree
Delhaize logo
  • Hachis parmentier van gegrilde kip met pompoenpuree
    A

Hachis parmentier van gegrilde kip met pompoenpuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Halloween
Hoofdgerecht
Hachis parmentier van gegrilde kip met pompoenpureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g aardappelen
  • 30 g boter
  • 450 g gegrilde kip zonder vel en zonder beentjes
  • 100 g gerapste kaas om te gratineren
  • 75 cl halfvolle melk
  • 19 cl kalfsfond
  • 1 e.l. olijfolie
  • 600 g pompoen
  • 1 sjalot
  • 300 g verse spinazie
  • zout
  • zwarte peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Fond | Kalf

Delhaize

Fond | Kalf

19 cl

€1,55

Pompoenblokjes

Delhaize

Pompoenblokjes

2 × 400 gr

€4,38

Sjalotten | Verpakt

Delhaize

Sjalotten | Verpakt

500 gr

€1,99

Spinazie

Delhaize

Spinazie

450 gr

€1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€28,18

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. garen

  1. Schil de aardappelen en de pompoen. Verwijder de pompoenpitten. Snijd de aardappelen en de pompoen in stukjes. Kook ze in gezouten kokend water en laat ze uitlekken.
  2. Verwarm de melk. Prak de aardappelen en de pompoen. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg boter toe en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Snijd de kip in stukjes. Hak de sjalot fijn en stoof ze 5 min. aan in olijfolie. Voeg de kip en de kalfsfond toe. Laat 8 min. verder koken. Voeg dan de spinazie toe, dek af en laat nog 5 min. verder koken.
  5. Giet de kip en de spinazie in een gratineerschaal. Bedek met puree en kaas om te gratineren. Zet 20 min. in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 394; energie (kCal): 94; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 702,93
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 394; energie (kCal): 94; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 702,93
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Halloween
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
  • Hachis parmentier van gegrilde kip met pompoenpuree
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Fond | Kalf

Delhaize

Fond | Kalf

19 cl

€1,55

Pompoenblokjes

Delhaize

Pompoenblokjes

2 × 400 gr

€4,38

Sjalotten | Verpakt

Delhaize

Sjalotten | Verpakt

500 gr

€1,99

Spinazie

Delhaize

Spinazie

450 gr

€1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€28,18