Groentechips, paprikadip met noten en granaatappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Brunch
Snack
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 grote pastinaken
- 1 grote gele raap
- 1 grote zoete aardappel
- 2 grote wortelen
- peper en zout
- 3 lange rode Ramiropaprika's (voor de dipsaus)
- 1 granaatappel (voor de dipsaus)
- 100 g walnoten (voor de dipsaus)
- 1 takje tijm (voor de dipsaus)
- 1 stukje rode peper (voor de dipsaus)
- 1/2 kl harissa (voor de dipsaus)
- Peper en zout (voor de dipsaus)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021060700081880000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 1,45 u. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 210°C en rooster er de paprika’s gedurende 45 min in. Draai ze halverwege de baktijd om. Doe ze in een pot die je luchtdicht afsluit. Laat ze afkoelen.
- Verlaag de temperatuur van de oven tot 100°C. Snijd de groenten met de mandoline in fijne plakjes.
- Bedek de 2 ovenplaten met bakpapier, verdeel er de groenten over en laat ze 1 u in de oven drogen. Verwissel de ovenplaten na 30 min van plaats.
- Verwijder het vel van de paprika’s, dat nu gemakkelijk loskomt, en ontpit ze. Gril de noten en de gehakte rode peper in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Doe ze in de beker van de mixer, met het sap van de granaatappel, de harissa, de paprika’s, peper en zout. Mix tot een homogene saus.
- Breng de chips op smaak met peper en zout. Werk de dipsaus af met een beetje tijm en serveer ze met de chips. Lekker als aperitief of bij geroosterd vlees.
Tip:
Hoe pers je het sap van een granaatappel? Even gemakkelijk als een sinaasappel: snijd hem gewoon in 2 en gebruik een citruspers.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021060700081880000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000