1
Snipper de prei heel fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Overgiet het loof van de radijzen met kokend water, laat het uitlekken en knijp het goed uit. Mix het in een blender of mixer samen met de eieren, de melk, de yoghurt, de bloem, 2 el olijfolie, peper, zout en mix tot een glad deeg.
3
Gebruik 2 hete, lichtjes geoliede braadpannen en bak 8 pannenkoeken op de gebruikelijke manier.
4
Snijd de sneetjes raclettekaas in 2. Garneer elke pannenkoek met de preifondue en 3 halve sneetjes kaas. Plooi ze in 2, leg ze in een braadpan, zet het deksel op de pan en verwarm de pannenkoeken tot de kaas gesmolten is.
5
Was de sla en snijd de radijzen in schijfjes. Meng ze met 2 el olijfolie, een beetje zout en azijn. Serveer bij de pannenkoeken.
6
Tip: vervang het loof van de radijzen door 100 g jonge spinazieblaadjes, die je met het deeg mag mixen zonder ze eerst met kokend water te overgieten. Maak een slaatje met de rest van het zakje, als bijgerecht. Bak de pannenkoeken (stap 1 en 3) op voorhand en vries ze in.
1
Snipper de prei heel fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Overgiet het loof van de radijzen met kokend water, laat het uitlekken en knijp het goed uit. Mix het in een blender of mixer samen met de eieren, de melk, de yoghurt, de bloem, 2 el olijfolie, peper, zout en mix tot een glad deeg.
3
Gebruik 2 hete, lichtjes geoliede braadpannen en bak 8 pannenkoeken op de gebruikelijke manier.
4
Snijd de sneetjes raclettekaas in 2. Garneer elke pannenkoek met de preifondue en 3 halve sneetjes kaas. Plooi ze in 2, leg ze in een braadpan, zet het deksel op de pan en verwarm de pannenkoeken tot de kaas gesmolten is.
5
Was de sla en snijd de radijzen in schijfjes. Meng ze met 2 el olijfolie, een beetje zout en azijn. Serveer bij de pannenkoeken.
6
Tip: vervang het loof van de radijzen door 100 g jonge spinazieblaadjes, die je met het deeg mag mixen zonder ze eerst met kokend water te overgieten. Maak een slaatje met de rest van het zakje, als bijgerecht. Bak de pannenkoeken (stap 1 en 3) op voorhand en vries ze in.