Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenGroene pannenkoeken met raclettekaas en prei
Delhaize logo
  • Groene pannenkoeken met raclettekaas en prei
    C

Groene pannenkoeken met raclettekaas en prei

door Gema Gomez
Groene pannenkoeken met raclettekaas en preiC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eieren
  • 1 bussel radijzen
  • 2 grote stengels prei
  • 1/2 krop trio salade
  • 400 g raclettekaas
  • 5 dl volle melk
  • 150 g volle natuuryoghurt
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 el wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 2 eieren
  • 1 bussel radijzen
  • 2 grote stengels prei
  • 1/2 krop trio salade
  • 400 g raclettekaas
  • 5 dl volle melk
  • 150 g volle natuuryoghurt
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 el wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Snipper de prei heel fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Overgiet het loof van de radijzen met kokend water, laat het uitlekken en knijp het goed uit. Mix het in een blender of mixer samen met de eieren, de melk, de yoghurt, de bloem, 2 el olijfolie, peper, zout en mix tot een glad deeg.
3
Gebruik 2 hete, lichtjes geoliede braadpannen en bak 8 pannenkoeken op de gebruikelijke manier.
4
Snijd de sneetjes raclettekaas in 2. Garneer elke pannenkoek met de preifondue en 3 halve sneetjes kaas. Plooi ze in 2, leg ze in een braadpan, zet het deksel op de pan en verwarm de pannenkoeken tot de kaas gesmolten is.
5
Was de sla en snijd de radijzen in schijfjes. Meng ze met 2 el olijfolie, een beetje zout en azijn. Serveer bij de pannenkoeken.
6
Tip: vervang het loof van de radijzen door 100 g jonge spinazieblaadjes, die je met het deeg mag mixen zonder ze eerst met kokend water te overgieten. Maak een slaatje met de rest van het zakje, als bijgerecht. Bak de pannenkoeken (stap 1 en 3) op voorhand en vries ze in.
1
Snipper de prei heel fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Overgiet het loof van de radijzen met kokend water, laat het uitlekken en knijp het goed uit. Mix het in een blender of mixer samen met de eieren, de melk, de yoghurt, de bloem, 2 el olijfolie, peper, zout en mix tot een glad deeg.
3
Gebruik 2 hete, lichtjes geoliede braadpannen en bak 8 pannenkoeken op de gebruikelijke manier.
4
Snijd de sneetjes raclettekaas in 2. Garneer elke pannenkoek met de preifondue en 3 halve sneetjes kaas. Plooi ze in 2, leg ze in een braadpan, zet het deksel op de pan en verwarm de pannenkoeken tot de kaas gesmolten is.
5
Was de sla en snijd de radijzen in schijfjes. Meng ze met 2 el olijfolie, een beetje zout en azijn. Serveer bij de pannenkoeken.
6
Tip: vervang het loof van de radijzen door 100 g jonge spinazieblaadjes, die je met het deeg mag mixen zonder ze eerst met kokend water te overgieten. Maak een slaatje met de rest van het zakje, als bijgerecht. Bak de pannenkoeken (stap 1 en 3) op voorhand en vries ze in.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 186 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 11,8 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 9,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 186 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 11,8 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 9,3 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht