Griezelpizza’s
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 dikke eetlepels tomatensaus (napoletana bvb.)
- gedroogde oregano
- 60 g gekookte hamreepjes (DLL, zakje)
- 50 g geraspte mozzarella voor pizza
- 2 grote pittabroodjes
- 1 kleine aubergine
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070803658690000
S2015011600013180000
F2009040300571300000
F2009122900152600000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
- Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er het rooster uit.
- Snij de aubergine overlangs in dikke schijven. Hou de stukken met schil die ½ cm dik zijn. Versnij ze in driehoeken.
- Verwarm de pitabroodjes even in de broodrooster en snij ze met een scherp mes open (over de volledige omtrek) zodat je twee platte "koeken" bekomt. Leg ze met de gladde kant naar boven op het met bakpapier beklede ovenrooster.
- Smeer 1 eetlepel tomatensaus open op elk broodje. Bestrooi met geraspte mozzarella en hamreepjes. Schik er de driehoekjes aubergine op, met de velkant naar boven, zoals de gezichtjes van de Halloweenpompoenen. Bestrooi met oregano.
- Bak de pizza’s goudbruin in de oven in ongeveer 10 min.
- Dien warm op met een slaatje.
Kooktip
Je mag de broodjes lichtjes insmeren met olijfolie voor je er de tomatensaus bijdoet.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Lunch
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070803658690000
S2015011600013180000
F2009040300571300000
F2009122900152600000
Laad nog 1 producten