Recept zoekresultatenGranenreep met chocolade
Delhaize logo
  • Granenreep met chocolade
    D

Granenreep met chocolade

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids,Brunch
Snack
Granenreep met chocoladeD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 125 g boter
  • 50 g chocoladepastilles (« Callets »)
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 20 g geraspte kokosnoot
  • 200 g havermoutvlokken
  • 2 el honing
  • 100 g zachte, gedroogde abrikozen
  • 40 g zonnebloempitten

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Chocolade | Klompjes | Zwart

Vahiné

Chocolade | Klompjes | Zwart

100 gr

€2,99

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kokosnoot | Geraspt

Vahiné

Kokosnoot | Geraspt

115 gr

€2,89

Havermout | Express

Quaker

Havermout | Express

231 gr

€2,85

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Abrikozen | Zacht

Delhaize

Abrikozen | Zacht

250 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,15

Totaal:
€15,99

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en voeg de suiker en de honing toe. Verwarm, af en toe roerend, op een zacht vuur tot alles gesmolten is.
  3. Neem de pot van het vuur en voeg de havermoutvlokken toe, de zonnebloempitten, de kokosnoot, het kaneelpoeder en de in kleine blokjes gesneden abrikozen. Meng goed.
  4. Leg bakpapier in een kleine rechthoekige (17 x 26 cm) of vierkante (21 x 21 cm) ovenschotel. Doe er de bereiding in, strijk glad en verdeel er de chocolade over. Druk goed aan.
  5. Bak 25 min. in de oven. Snij het warme gebak in vierkanten of rechthoeken en laat afkoelen in de schotel. Dek af en zet in de koelkast.
  6. Wikkel de repen afzonderlijk in boterhampapier.

Kooktip

Je kan de abrikozen door rozijnen of gedroogde veenbessen vervangen. In dit geval laat je deze 20 min. in warm water wellen om ze dan aan de bereiding toe te voegen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1827; energie (kCal): 438; vetten (g): 23,2; verzadigde vetten (g): 12,8; koolhydraten (g): 47,1; suikers (g): 28; vezels (g): 5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 241,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1827; energie (kCal): 438; vetten (g): 23,2; verzadigde vetten (g): 12,8; koolhydraten (g): 47,1; suikers (g): 28; vezels (g): 5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 241,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Ontbijt
Snack
  • Granenreep met chocolade
    D

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Chocolade | Klompjes | Zwart

Vahiné

Chocolade | Klompjes | Zwart

100 gr

€2,99

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kokosnoot | Geraspt

Vahiné

Kokosnoot | Geraspt

115 gr

€2,89

Havermout | Express

Quaker

Havermout | Express

231 gr

€2,85

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Abrikozen | Zacht

Delhaize

Abrikozen | Zacht

250 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,15

Totaal:
€15,99