Granenreep met chocolade
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld

Ingrediënten voor 12 Porties
- 100 g blonde cassonadesuiker
- 125 g boter
- 50 g chocoladepastilles (« Callets »)
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 20 g geraspte kokosnoot
- 200 g havermoutvlokken
- 2 el honing
- 100 g zachte, gedroogde abrikozen
- 40 g zonnebloempitten
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:

Tienen-Tirlemont
Cassonade
500 gr
€1,59

Vahiné
Chocolade | Klompjes | Zwart
100 gr
€2,99

Delhaize
Kruiden | Kaneel | Gemalen
45 gr

€1,09

Vahiné
Kokosnoot | Geraspt
115 gr
€2,89

Quaker
Havermout | Express
231 gr
€2,85

Delhaize
Honing | Bloemen
250 gr

€1,59

Delhaize
Abrikozen | Zacht
250 gr
€2,99
Reeds in je keuken

Carlsbourg
Boter | Mini | Zacht
16 x 12,5 gr
€6,15
Totaal:
€15,99
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
- Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en voeg de suiker en de honing toe. Verwarm, af en toe roerend, op een zacht vuur tot alles gesmolten is.
- Neem de pot van het vuur en voeg de havermoutvlokken toe, de zonnebloempitten, de kokosnoot, het kaneelpoeder en de in kleine blokjes gesneden abrikozen. Meng goed.
- Leg bakpapier in een kleine rechthoekige (17 x 26 cm) of vierkante (21 x 21 cm) ovenschotel. Doe er de bereiding in, strijk glad en verdeel er de chocolade over. Druk goed aan.
- Bak 25 min. in de oven. Snij het warme gebak in vierkanten of rechthoeken en laat afkoelen in de schotel. Dek af en zet in de koelkast.
- Wikkel de repen afzonderlijk in boterhampapier.
Kooktip
Je kan de abrikozen door rozijnen of gedroogde veenbessen vervangen. In dit geval laat je deze 20 min. in warm water wellen om ze dan aan de bereiding toe te voegen.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:

Tienen-Tirlemont
Cassonade
500 gr
€1,59

Vahiné
Chocolade | Klompjes | Zwart
100 gr
€2,99

Delhaize
Kruiden | Kaneel | Gemalen
45 gr

€1,09

Vahiné
Kokosnoot | Geraspt
115 gr
€2,89

Quaker
Havermout | Express
231 gr
€2,85

Delhaize
Honing | Bloemen
250 gr

€1,59

Delhaize
Abrikozen | Zacht
250 gr
€2,99
Reeds in je keuken

Carlsbourg
Boter | Mini | Zacht
16 x 12,5 gr
€6,15