Goudbrasem in een groene zoutkorst
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 1 bussel dragon
- 1 bussel bladpeterselie
- 1 kg grof zout
- 2 eiwitten
- 1 goudbrasem
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100316200000
F1998021000108100000
F2002052800219100000
Reeds in je keuken
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 16 min. Kooktijd (+4 min rusttijd)
- Mix de blaadjes van de bladpeterselie en dragon en de helft van het zout met een staafmixer. Voeg de rest van het zout en de eiwitten toe. Meng krachtig.
- Verdeel een laag van 1 cm dikte van dit mengsel over de bodem van een gietijzeren braadschotel. Spoel de goudbrasem, dep hem droog en leg hem op de zoutbodem. Bedek de hele vis, behalve de kop en de staart, met de rest van het groene zout.
- Zet de schotel op het rooster van de barbecue, dek af met het deksel en laat 16 min. bakken (200°C). Laat 4 min. rusten, breek de zoutkorst en tast meteen toe
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100316200000
F1998021000108100000
F2002052800219100000
Reeds in je keuken
Laad nog 1 producten