Recept zoekresultatenGevulde venkel
Recept zoekresultatenGevulde venkel
  • Gevulde venkel

Gevulde venkel

Gevulde venkel
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 sneden brood
  • 2 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • peper
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 g pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas of parmezaan)
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 tomaten
  • 2 bulbes venkelknollen
  • 2 sneden brood
  • 2 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • peper
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 g pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas of parmezaan)
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 tomaten
  • 2 bulbes venkelknollen

Begin met koken

: 20 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Snijd van elke venkel de twee buitenste rokken los en kook ze 5 minuten in gezouten water.
  3. 3
    Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.
  4. 4
    Stoof de venkelblokjes aan met wat olijfolie.
  5. 5
    Voeg de knoflook toe en even later de tomatenstukjes. Laat stoven tot het meeste vocht verdampt is.
  6. 6
    Hak de kappertjes en de olijven en voeg ze samen met de pijnboompitten toe.
  7. 7
    Hak de peterselie en roer de helft door de venkel. Kruid met peper en zout.
  8. 8
    Maal of hak de kaas en het brood en vermeng ze met de rest van de peterselie.
  9. 9
    Vul de venkelrokken met het venkelmengsel, plaats ze op een ingevette ovenschaal en bestrooi ze gul met het broodmengsel.
  10. 10
    Bak de venkel 20 minuten in de oven.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Snijd van elke venkel de twee buitenste rokken los en kook ze 5 minuten in gezouten water.
  3. 3
    Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.
  4. 4
    Stoof de venkelblokjes aan met wat olijfolie.
  5. 5
    Voeg de knoflook toe en even later de tomatenstukjes. Laat stoven tot het meeste vocht verdampt is.
  6. 6
    Hak de kappertjes en de olijven en voeg ze samen met de pijnboompitten toe.
  7. 7
    Hak de peterselie en roer de helft door de venkel. Kruid met peper en zout.
  8. 8
    Maal of hak de kaas en het brood en vermeng ze met de rest van de peterselie.
  9. 9
    Vul de venkelrokken met het venkelmengsel, plaats ze op een ingevette ovenschaal en bestrooi ze gul met het broodmengsel.
  10. 10
    Bak de venkel 20 minuten in de oven.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    2 × 180 gr
    Bio
      3
      59
    • Delhaize Kappertjes | Surfines
      60 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      89
    • Delhaize Zwarte olijf
      130 gr
      2de tegen -50%
      2
      99
    • Delhaize Pijnboompitten
      200 gr
      9
      59
    • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      2
      85
    • Santa Maria Kruiden | Peterselie
      8 gr
      -10% voor 3
      2
      95
    • Delhaize Tomaat | Yoom
      2 × 250 gr
      3
      19
    • Delhaize Venkel
      500 gr
      1
      79
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
      • Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        39
      • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
        35 gr
        -10% voor 3
        4
        29

      Totaal:

      €34,62