Recept zoekresultatenGeroosterde skrei met pestoroom
Delhaize logo
  • Geroosterde skrei met pestoroom

Geroosterde skrei met pestoroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Moederdag
Hoofdgerecht
Geroosterde skrei met pestoroom

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g skrei (1 stuk per persoon)
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 potjes verse basilicum
  • 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 cl verse room
  • 1 noot boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    F1993091300231900000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Begin met koken

    1. Rooster de pijnboompitten in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
    2. Was en zwier de basilicumblaadjes droog (je hebt ongeveer 50 g nodig). Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg de parmezaan toe, de pijnboompitten, zout, peper en ongeveer de helft van de room. Laat draaien tot een homogeen mengsel, meer of minder gemalen, volgens eigen smaak. Voeg dan de resterende room toe en breng op smaak met peper en zout.
    3. Verwarm de boter in een pan. Bak de stukken skrei bruin aan beide kanten op een hoog vuur. Verminder het vuur en laat nog ongeveer 5 min. bakken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
    4. Verwarm de saus ondertussen op een zacht vuur zonder ze te laten koken.
    5. Serveer alles heel warm met gnocchi (125 g per persoon) of verse tagliatelle (60 g per persoon).

    Kooktip

    Het wassen en drogen van het basilicum gaat heel gemakkelijk in de slazwierder!

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Geroosterde skrei met pestoroom

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    F1993091300231900000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000