Recept zoekresultatenGeroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen
Delhaize logo
  • Geroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen

Geroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Geroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eendenborstfilet
  • 6 zoete aardappelen
  • 200 g physalis bio
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 sinaasappel (het sap)
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 2 el sojasaus
  • 2 dl wildfond
  • 2 takjes (verse) tijm
  • 1 Spaanse rode peper
  • 2 koffielepels ras el hanout
  • 6 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 350 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€11,37
    F2009082100263710000
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,5 kg
    12,19€/kg€18,29
    8,53 €/kg
    +/-€12,80
    F2010090900237130000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min

    1. Bereid de relish: snijd de fysalis in 2 en meng in een kom met 1 el gembersiroop, het fijngesneden rood pepertje en 1 takje tijm.
    2. Schil en kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water met 1 takje tijm. Haal het takje tijm eruit, giet af en pureer in de blender met 2 el olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
    3. Maak de saus: snijd de rode ui fijn en stoof aan in 1 el olijfolie. Voeg 2 el gembersiroop toe en laat de ui een beetje karamelliseren. Voeg 1 kl ras el hanout toe. Blus na enkele minuten met de sojasaus. Voeg de wildfond en het sinaasappelsap toe en laat inkoken.
    4. Smeer het vet van de eendenborsten in met 1 kl ras el hanout en bak rosé in de pan met 3 el olijfolie.
    5. Mix en zeef de saus.
    6. Dien op met de relish en de puree.

    Kooktip

    • Hoe weet je of het gevogelte goed gebakken is? Prik met een vork in de bovenkant van het vlees. Als het vocht dat eruit sijpelt transparant is, dan is je vlees goed gebakken!
    • Wil je nog zachter vlees? Laat je gevogelte dan een nachtje marineren vooraleer je het kookt in een bouillon.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Winter
    Hoofdgerecht
    • Geroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 350 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€11,37
    F2009082100263710000
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,5 kg
    12,19€/kg€18,29
    8,53 €/kg
    +/-€12,80
    F2010090900237130000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000