Bereid de relish: snijd de fysalis in 2 en meng in een kom met 1 el gembersiroop, het fijngesneden rood pepertje en 1 takje tijm.
Schil en kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water met 1 takje tijm. Haal het takje tijm eruit, giet af en pureer in de blender met 2 el olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
Maak de saus: snijd de rode ui fijn en stoof aan in 1 el olijfolie. Voeg 2 el gembersiroop toe en laat de ui een beetje karamelliseren. Voeg 1 kl ras el hanout toe. Blus na enkele minuten met de sojasaus. Voeg de wildfond en het sinaasappelsap toe en laat inkoken.
Smeer het vet van de eendenborsten in met 1 kl ras el hanout en bak rosé in de pan met 3 el olijfolie.
Mix en zeef de saus.
Dien op met de relish en de puree.
Kooktip
Hoe weet je of het gevogelte goed gebakken is? Prik met een vork in de bovenkant van het vlees. Als het vocht dat eruit sijpelt transparant is, dan is je vlees goed gebakken!
Wil je nog zachter vlees? Laat je gevogelte dan een nachtje marineren vooraleer je het kookt in een bouillon.