Recept zoekresultatenGeroosterde bloemkool
Delhaize logo
  • Geroosterde bloemkool
    A

Geroosterde bloemkool

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Bijgerechten
Geroosterde bloemkoolA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bloemkool
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    2,39 €/st
    €2,39
    F2009042400306330000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de blaadjes van de bloemkool, snijd hem verticaal in 2 en leg de 2 helften in een ovenschaal op hun snijkant. Smeer ze in met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Laat 1 u braden.
    2. Besprenkel met de rest van de olijfolie en serveer als bijgerecht bij ossenhaas of gevogelte.

    Kooktip

    Combineer witte, groene en rode kool in een kleurrijke coleslaw.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 361; energie (kCal): 87; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,6; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 149,81
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Herfst
    Bijgerechten
    • Geroosterde bloemkool
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    2,39 €/st
    €2,39
    F2009042400306330000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000