Recept zoekresultatenGemarineerde rauwe zalm met citroen en olijfolie
Delhaize logo
  • Gemarineerde rauwe zalm met citroen en olijfolie
    B

Gemarineerde rauwe zalm met citroen en olijfolie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Gemarineerde rauwe zalm met citroen en olijfolieB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 15 cl olijfolie
  • 400 g zalmfilet zonder vel
  • zout
  • 25 cl vers citroensap
  • 2,5 teentjes knoflook

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Zalm | Haasje

Delhaize

Zalm | Haasje

2 × +/- 250 gr

+/-€18,50

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€22,37

Begin met koken

  1. Pers het sap uit de citroenen.
  2. Snij de zalm in kleine sneetjes van 5 mm dikte.
  3. Giet een beetje citroensap in een schotel met platte bodem. Leg er een eerste laag zalmplakjes in (laat er wat ruimte tussen). Kruid met zout, voeg citroensap toe en herhaal alles zo vaak als nodig. Voeg citroensap toe zodat de vis helemaal bedekt is. Dek af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast. Het citroensap en het zout zullen de zalm "koken".
  4. Snij de knoflookteentjes in dunne schijfjes en hak de peterselieblaadjes fijn.
  5. Giet de vis voorzichtig af en gooi het marinadesap weg. Giet een beetje olijfolie in een schotel en leg er een laag zalm op. Bestrooi met look en peterselie, voeg een beetje olie toe en herhaal alles tot alle ingrediënten op zijn. Dek af en zet 12 uur in de koelkast.
  6. Serveer als tapa, met brood. Giet niet teveel af, want de olie is ongelooflijk lekker!

Kooktip

  • Gebruik bij voorkeur een glazen of porseleinen schotel voor het marineren van de vis.
  • 4 of 5 citroenen geven je ongeveer 25 cl citroensap.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1101; energie (kCal): 266; vetten (g): 24,2; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 555,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1101; energie (kCal): 266; vetten (g): 24,2; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 555,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
  • Gemarineerde rauwe zalm met citroen en olijfolie
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Zalm | Haasje

Delhaize

Zalm | Haasje

2 × +/- 250 gr

+/-€18,50

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€22,37