Recept zoekresultatenGekoelde tomatenvelouté
Delhaize logo
  • Gekoelde tomatenvelouté
    A

Gekoelde tomatenvelouté

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Brunch
Voorgerecht
Gekoelde tomatenveloutéA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 handvol basilicumblaadje
  • 500 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • peper
  • 1 kg tomaat

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Yoghurt | Vol | Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    F2003041400144800000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
    2. Snij de tomaten in stukken en doe ze in een smal recipiënt. Voeg de fijngesneden sjalot en de olie toe en mix tot een vloeibaar mengsel.
    3. Plaats een puntzeef of een fijne zeef op een kom, giet er de soep in en laat doorlekken. Druk met een grote lepel op de tomatenmoes zodat er zoveel mogelijk vloeistof doorsijpelt. Voeg de potjes yoghurt toe, peper en zout, meng goed en laat minstens 1 uur in de koelkast staan.
    4. Dien koel op bestrooid met fijngehakte basilicumblaadjes.

    Kooktip

    Als de soep niet koel genoeg is, dan mag je er ijsblokjes bij doen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 222; energie (kCal): 53; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 4,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 201,67
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch
    Diner
    Lente,Zomer
    Voorgerecht
    • Gekoelde tomatenvelouté
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Yoghurt | Vol | Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    F2003041400144800000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000