Gekaramelliseerd witloof, koffie-ijs en appelsaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
2 op 5Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 dikke witloven
- 4 bollen koffie-ijs Grom
- 100 g kristalsuiker
- 100 g boter
- 4 el ‘Pralin’ Vahiné
- 4 appelen (voor de appelsaus)
- 2 citroenen (voor de appelsaus)
- 1 bâton kaneelstokje (voor de appelsaus)
- 2 steranijzen (voor de appelsaus)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020022100052470000
F2014061600197000000
F2009100200338900000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd
- Begin met de appelsaus: verwarm de oven voor op 180°C. Maak een horizontale insnijding in de schil van de appelen, maar laat ze heel. Schuif ze 30 min. in de oven. Snijd de appelen in 4 en mix ze met 2 dl water en het sap van de citroenen. Giet door een puntzeef, voeg de kaneel en de anijs toe. Laat afkoelen.
- Snipper de witloofstronken fijn en fruit ze in de hete boter. Bestuif ze met suiker en laat ze op een vrij hoog vuur karamelliseren.
- Dresseer het lauwe witloof op de borden, schep er een bol koffie-ijs bij en overgiet met de appelsaus. Bestrooi met Pralin en serveer.
Tip: Werk de borden af met kleine witloofblaadjes of laat de gasten raden naar het verrassingsingrediënt van je dessert!
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020022100052470000
F2014061600197000000
F2009100200338900000
Laad nog 4 producten