1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze 15 tot 20 minuten in kokend gezouten water waaraan je de kruidnagel hebt toegevoegd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt, 2 eierdooiers, peper en zout. Bak de boter in een pan tot hij een nootachtige tint krijgt. Voeg het vlees toe, breek de massa regelmatig en bak het tot het goudbruin is. Zet de bereiding in een puntzeef, en druk goed aan om een maximum aan vet te verwijderen. Verdeel het in een ovenschaal en bedek het vlees met de in ringen gesneden sjalot.
3
Giet de aardappelen af (verwijder de kruidnagels) en pureer ze met de melk, 2 eierdooiers, peper en zout. Verdeel deze puree over het vlees en bestrooi het met panko (of paneermeel) en geraspte kaas. Bak 15 minuten in de oven.
4
Bak ondertussen de amandelschilfers bruin op laag vuur in een pan.
5
Haal de harde bodem uit de witloof en snijd ze in 4. Leg ze in een grote schaal. Meng de olijfolie met de fijngeraspte schil (2 eetlepels) en het sap van de citroen, peper en zout. Giet deze vinaigrette over de witloof en voeg de grof verkruimelde geitenkaas toe.
6
Bestrooi de sla met de geroosterde amandelen en dien het op met het gehakt.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze 15 tot 20 minuten in kokend gezouten water waaraan je de kruidnagel hebt toegevoegd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt, 2 eierdooiers, peper en zout. Bak de boter in een pan tot hij een nootachtige tint krijgt. Voeg het vlees toe, breek de massa regelmatig en bak het tot het goudbruin is. Zet de bereiding in een puntzeef, en druk goed aan om een maximum aan vet te verwijderen. Verdeel het in een ovenschaal en bedek het vlees met de in ringen gesneden sjalot.
3
Giet de aardappelen af (verwijder de kruidnagels) en pureer ze met de melk, 2 eierdooiers, peper en zout. Verdeel deze puree over het vlees en bestrooi het met panko (of paneermeel) en geraspte kaas. Bak 15 minuten in de oven.
4
Bak ondertussen de amandelschilfers bruin op laag vuur in een pan.
5
Haal de harde bodem uit de witloof en snijd ze in 4. Leg ze in een grote schaal. Meng de olijfolie met de fijngeraspte schil (2 eetlepels) en het sap van de citroen, peper en zout. Giet deze vinaigrette over de witloof en voeg de grof verkruimelde geitenkaas toe.
6
Bestrooi de sla met de geroosterde amandelen en dien het op met het gehakt.