Gegrilde zeebaarsfilets en pebre met tomaten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g zeebaarsfilets
- 1 limoen (voor de garnituur)
- 2 eetlepels olijfolie (voor het bakken)
- 2 bussels lente-uitjes
- 6 limoenen
- 500 g grote rijpe tomaten
- 250 g kerstomaatjes
- 5 cl olijfolie
- 2 groene (of gele) pepertjes
- 40 g koriander
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1987042300314800000
F2021082500086100000
F2006101900323700000
F2015011400221100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 2 u marinade
- Snipper de lente-ui fijn en laat ze in koud water weken.
- Plet de tomaten met je vingers boven een slakom. Hak ze indien nodig een beetje. Verwijder de zaadlijsten en de pitten uit de pepertjes. Hak ze fijn. Snijd de kerstomaten in partjes. Hak ook de koriander (houd een paar blaadjes apart voor de afwerking) en doe alles in de kom. Voeg het sap van de limoenen toe, samen met de uitgelekte lente-ui. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast marineren.
- Giet het sap van de marinade weg, voeg de olijfolie toe en kruid met zout.
- Rooster de zeebaarsfilets op de velkant, op een hoog vuur in een pan met de olie. Draai ze om en laat ze 2 à 3 min. verder garen op een zacht vuurtje. Kruid de velkant op het einde met zout.
- Dien de zeebaarsfilets op met de pebre en met bulgur; versier met schijfjes limoen.
Kooktip
Voor een traditionele pebre gebruik je eigenlijk gedroogde uien. Laat de uien driemaal 10 min. weken in koud water, tussendoor spoel je ze en laat je ze uitlekken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 398; energie (kCal): 95; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 486,59
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1987042300314800000
F2021082500086100000
F2006101900323700000
F2015011400221100000
Laad nog 4 producten