Recept zoekresultatenGegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Delhaize logo
  • Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 koffielepel blonde kandijcassonade
  • 1 eetlepel limoensap
  • 200 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 rood chilipepertje
  • olijfolie
  • 150 g shiitakes
  • 2 sjalotten
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 2 eetlepels vissaus
  • 600 g zalmfilet

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Paddenstoelen | Shiitake | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    21,67 €/kg
    €3,25
    F2017062900001980000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Begin met koken

    1. Snij de sjalotten en het pepertje fijn. Borstel de champignons schoon (was ze niet, ze nemen teveel vocht op) en snij in dikke plakjes. Stoof alles 2 min. op matig vuur in een wok of cocotte met 2 eetlepels olie. Voeg 60 cl water, het verkruimelde  bouillonblokje en de suiker toe. Breng aan de kook. Laat 5 min. zacht stoven.
    2. Voeg het limoensap, de vissaus en de spinazie bij de bouillon en laat 1 min. zacht koken (de tijd om de spinazie even te doen slinken).
    3. Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op hoog vuur. Smeer de zalmfilets in met olijfolie en leg in de warme pan. Laat 1 min. per kant roosteren, nog steeds op hoog vuur. Haal van het vuur.
    4. Verdeel de groentebouillon over diepe borden, leg er een stuk zalm op en dien onmiddellijk op. Serveer met Thaise rijst.

    Kooktip

    • Variant:
      Geef de bouillon nog meer smaak met koriander of citroenkruid. Voeg deze kruiden aan het einde van de kooktijd toe.
    • Neem de zalm 1 uur op voorhand uit de koekast, het bakken zal dan zeker lukken.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Winter
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Paddenstoelen | Shiitake | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    21,67 €/kg
    €3,25
    F2017062900001980000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden