Gegrilde gemarineerde forellen met rijst met amandelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Barbecue,Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 forellen
- 4 biocitroenen
- 4 el ahornsiroop
- 4 el mosterd
- 12 el olijfolie
- 1 pot verse biorozemarijn
- 1 pot verse biotijm
- Peper en fleur de sel
- 2 rode uien (voor de rijst met amandelen)
- 100 g bruine amandelen (voor de rijst met amandelen)
- 250 g basmatirijst (voor de rijst met amandelen)
- 4 el olijfolie (voor de rijst met amandelen)
- Peper en zout (voor de rijst met amandelen)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228000000
F2021041400079670000
S1981122200092220000
S1971080100008410000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 35 min. + 15 min. kooktijd (+ 1 u marineertijd)
- Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Rasp de zeste van 2 citroenen fijn en pers hun sap. Meng de zeste, het citroensap, 8 el olijfolie, de mosterd en de ahornsiroop. Leg de forellen in de marinade, bestrijk ze langs alle kanten, dek af en laat 1 u in de koelkast rusten. Draai de forellen intussen af en toe om.
- Snijd de rest van de citroenen in schijfjes. Maak een insnijding in elke forel en steek er telkens 2 citroenschijfjes, fleur de sel, enkele takjes tijm en enkele takjes rozemarijn in. Leg op beide kanten van elke forel de rest van de citroenschijfjes, takjes tijm, takjes rozemarijn en bind alles vast. Smeer de forellen met olijfolie in en gril ze 10 à 15 min. op de barbecue. Leg ze wel aan de zijkanten van de barbecue en/of zet het rooster op de hoogste stand, anders branden ze aan.
- Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking. Hak de amandelen grof, rooster ze zonder toevoeging van vetstof in een sauteerpan. Voeg de olie toe, samen met de gesnipperde rode uien en fruit 5 min. op een zacht vuurtje. Meng er de gekookte rijst onder en fruit nog 2 min. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Dien de rijst warm of lauw op bij de forellen.
Tip: Je hoeft de kooktijd van de forellen niet te timen, die hangt immers af van hun dikte, van de warmte van het vuur, van hun plaats op het rooster … Houd ze dus goed in het oog!
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue,Moederdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228000000
F2021041400079670000
S1981122200092220000
S1971080100008410000
Laad nog 4 producten