Gegratineerde sinaasappels met amandelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels blonde kandijsuiker
- 2 eieren "365"
- 4 eetlepels gepelde amandelnoten
- 70 g kristalsuiker "365"
- 1 eetlepel oranjebloemsemwater
- 200 g verse kaas “365”
- 4 sinaasappelen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994122700151720000
S2004011908020100000
F1999042700139300000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij ze vertikaal doormidden en dan in plakjes, laat ze uitlekken in een vergiet.
- Klop de kaas met de eieren, de fijne suiker en het oranjebloesemwater tot een homogeen roommengsel.
- Verdeel de sinaasappels over schaaltjes voor crème brûlée en overgiet met de room. Bestrooi met de kandijsuiker en de grofgehakte amandelen. Laat 15 min. in de oven bakken.
- Serveer lauw.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 645; energie (kCal): 155; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 14,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 392,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994122700151720000
S2004011908020100000
F1999042700139300000