Recept zoekresultatenGefrituurde tofu - agedashi dofu
Delhaize logo
  • Gefrituurde tofu - agedashi dofu

Gefrituurde tofu - agedashi dofu

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Brunch
Lunch
Gefrituurde tofu - agedashi dofu

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g zijden-tofu bio
  • 4 cm witte rammenas
  • 2 cm geschilde gember
  • 1 lente-uitje
  • 1 zakje misosoep Saitaku
  • 2 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 70 g aardappelzetmeel
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel (voor frituren)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tofu soyeux | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013013000201430000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Miso soup
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    88 gr
    33,98 €/kg
    €2,99
    S2009120300121870000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min

    1. Schil en rasp de rammenas. Laat even rusten en knijp daarna stevig uit. Schil en rasp de gember, meng met de rammenas en zet even apart.
    2. Neem de tofu voorzichtig uit de verpakking en laat goed uitlekken op keukenpapier. Bedek met enkele vellen keukenpapier en laat 15 minuten rusten, zodat hij goed kan drogen. Verwijder het keukenpapier.
    3. Meng het zakje misosoep met 5 dl water en breng aan de kook. Voeg de sojasaus en mirin toe. Meng 70 g aardappelzetmeel met 1 el koud water tot een pasta. Voeg toe aan de saus, laat zachtjes verder pruttelen zodat de saus wat indikt. Houd warm.
    4. Snijd de lente-uitje schuin in ringetjes.
    5. Verwarm de friteuse voor op 175°C.
    6. Snijd de tofu in grote blokken. Wentel ze in een beetje aardappelzetmeel en bak ze krokant gedurende 3 minuten in de friteuse. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
    7. Schik de blokken tofu in verschillende kommetjes. Giet er wat saus over. Bestrooi met de rammenas en gember en werk af met de lente-uitje. Serveer meteen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Vegan
    Brunch
    Diner
    Lunch
    • Gefrituurde tofu - agedashi dofu

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tofu soyeux | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013013000201430000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Miso soup
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    88 gr
    33,98 €/kg
    €2,99
    S2009120300121870000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000