Recept zoekresultatenGebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls
Delhaize logo
  • Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls

Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar
Hoofdgerecht
Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 boerenkip
  • 2 sjalotten
  • 15 cl gevogeltefond
  • 3 dl Banyuls-wijn
  • 85 g boter op kamertemperatuur
  • 30 g zwarte chocolade bio
  • 20 g bloem
  • zout
  • 5 pepers mengeling
  • 1 kruidentuiltje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
    S2003071600019670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 80 min.

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Pocheer de kip in gezouten kokend water gedurende 10 min. Haal uit het water, laat uitlekken en leg in een ovenschotel.
    3. Steek het kruidentuiltje in de holte van de kip. Wrijf de kip volledig in met boter. Kruid. Giet het water in de schaal. Zet 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 190°C en laat nog 45 min. verder bakken. Bevochtig regelmatig de kip met het braadvocht en draai de kip tijdens het bakken.
    4. Hak ondertussen de sjalotten fijn. Laat rustig bakken in boter. Bevochtig met de Banyuls, laat eventjes opkoken. Temper het vuur en giet er de gevogeltefond bij. Laat de saus reduceren tot 2/3.
    5. Voeg er de fijngehakte chocolade aan toe en laat smelten. Meng boter en bloem. Voeg deze mengeling beetje bij beetje al kloppend aan de saus toe.
    6. Kruid met de 5 pepers. Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat gevogeltefond toe. Dek af en houd warm.
    7. Serveer de gebraden kip met de chocoladesaus en een feestelijke puree.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
    S2003071600019670000