Recept zoekresultatenGebakken calamares op Mauritiaanse wijze
Delhaize logo
  • Gebakken calamares op Mauritiaanse wijze
    A
Gebakken calamares op Mauritiaanse wijzeA

Gebakken calamares op Mauritiaanse wijze

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 cl arachideolie
  • 250 g gepelde tomaten
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 2 kleine groene pimenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 cl melk
  • 2 rode uien
  • 600 g schoongemaakte diepvriescalamares
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 5 takjes verse koriander
  • 10 cl witte wijn
  • zout
  • 4 cl arachideolie
  • 250 g gepelde tomaten
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 2 kleine groene pimenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 cl melk
  • 2 rode uien
  • 600 g schoongemaakte diepvriescalamares
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 5 takjes verse koriander
  • 10 cl witte wijn
  • zout

Begin met koken

1
Laat de calamares ontdooien in een kommetje melk.
2
Snijd de calamares vervolgens in stukken met ongeveer 2 cm zijde.
3
Verwijder steeltje en pitten van de pepers en hak ze fijn.
4
Pel de ui en de look en hak ze fijn. Schil de gember en hak hem fijn.
5
Giet de olie in een diepe bakpan en bak daarin gedurende 6 min de calamares aan in de heel hete olie.
6
Laat uitlekken en zet opzij.
7
Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
8
Laat 3 min bakken, bevochtig dan met de witte wijn, de gepelde tomaten en de bouillon.
9
Doe de calamares opnieuw in de pan en laat nog 15 min stoven totdat de calamares heel mals zijn.
10
Doe er dan de pepers en de gehakte koriander bij, kruid naar smaak met zout en peper.
1
Laat de calamares ontdooien in een kommetje melk.
2
Snijd de calamares vervolgens in stukken met ongeveer 2 cm zijde.
3
Verwijder steeltje en pitten van de pepers en hak ze fijn.
4
Pel de ui en de look en hak ze fijn. Schil de gember en hak hem fijn.
5
Giet de olie in een diepe bakpan en bak daarin gedurende 6 min de calamares aan in de heel hete olie.
6
Laat uitlekken en zet opzij.
7
Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
8
Laat 3 min bakken, bevochtig dan met de witte wijn, de gepelde tomaten en de bouillon.
9
Doe de calamares opnieuw in de pan en laat nog 15 min stoven totdat de calamares heel mals zijn.
10
Doe er dan de pepers en de gehakte koriander bij, kruid naar smaak met zout en peper.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 361; energie (kCal): 86; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 337,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 361; energie (kCal): 86; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 337,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,35

Tomaten | Gepeld | Blokjes

Elvea

Tomaten | Gepeld | Blokjes

2 x 400 gr

€2,99

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Rode uien | Verpakt

Delhaize

Rode uien | Verpakt

750 gr

€1,69

Inktvisringen

Delhaize

Inktvisringen

4 × +/- 195 gr

+/-€15,56

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Casillero Del Diablo Chardonnay Wit

Chile

Casillero Del Diablo Chardonnay Wit

75 cl

€6,99

Reeds in je keuken

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€43,05

Deze recepten kan je ook leuk vinden