Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken calamares zoals in Mauritius
Delhaize logo
  • Gebakken calamares zoals in Mauritius
    A

Gebakken calamares zoals in Mauritius

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Gebakken calamares zoals in MauritiusA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 cl arachideolie
  • 250 g gepelde tomaten
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 2 kleine groene pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • melk
  • 2 rode uien
  • 600 g schoongemaakte diepvriescalamares
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 5 takjes verse koriander
  • 10 cl witte wijn
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    1 l
    2,85 €/l
    €2,85
    S2010022200005290000
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,98 €/kg
    €1,99
    F2008061600314730000
  • Begin met koken

    1. Laat de calamares ontdooien in een kommetje melk.
    2. Snij de calamares vervolgens in stukken met ongeveer 2 cm zijde.
    3. Verwijder steeltje en pitten van de pimenten en hak ze fijn.
    4. Pel de ui en de look en hak ze fijn. Schil de gember en hak hem fijn.
    5. Giet de olie in een diepe bakpan en bak daarin gedurende 6 minuten de calamares aan in de heel hete olie.
    6. Laat uitlekken en zet opzij.
    7. Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
    8. Laat 3 minuten bakken, bevochtig dan met de witte wijn, de gepelde tomaten en de bouillon.
    9. Doe de calamares opnieuw in de pan en laat nog 15 minuten stoven totdat de calamares heel mals zijn.
    10. Doe er dan de pimenten en de gehakte koriander bij, kruid naar smaak met zout en peper.

    Kooktip

    • 2 kleine groene pimenten zorgen voor een vrij pittig gerecht, je kan zelf de dosis aanpassen. Vergeet alleszins niet dat hoe kleiner het piment is, hoe pikanter het is.
    • Een gezond extraatje:
      Dit gerecht heeft een goede energieverdeling tussen eiwitten en vetten, met nauwelijks 250 kcal en heel weinig verzadigde vetzuren, zodat het cholesterolgehalte van calamares te verwaarlozen is

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 361; energie (kCal): 86; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 337,81
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebakken calamares zoals in Mauritius
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    1 l
    2,85 €/l
    €2,85
    S2010022200005290000
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,98 €/kg
    €1,99
    F2008061600314730000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden