Recept zoekresultatenFijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje
Delhaize logo
  • Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje

Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Moederdag,Romantisch diner
Lunch
Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 theelepel biociderazijn
  • 4 sneden broden met pompoenpitten
  • 4 stengels dragon
  • Fleur de sel
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • 4 stengels kervel
  • 4 stengels koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel olijfolie
  • 4 stengels platte peterselie
  • 4 sneden rauwe foie gras van gans (diepvries)
  • zwarte peper van de molen
  • 1 theelepel zwarte truffelolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Begin met koken

    1. Pluk de bladeren van de kruiden. Voeg 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel ciderazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en meng voorzichtig.
    2. Snij het uiteinde van de champignons en reinig ze met een vochtige doek of een champignonborstel. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en sauteer ze snel. Kruid met peper en zout.
    3. Rooster de sneden brood en wrijf erover met het gehalveerde lookteentje. Braad de plakken ganzenlever aan beide kanten 1 min. aan in een droge pan en giet af en toe het vet uit de pan.
    4. Controleer de gaarheid door in de foie gras te prikken. Leg de plakken op de toast. Verdeel de champignons over het brood en het bord. Voeg wat kruidensalade toe en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1172; energie (kCal): 283; vetten (g): 24,9; verzadigde vetten (g): 10,3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,1; zout (g): . Energie (kcal/portie): 567,7
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Lactose vrij
    Moederdag,Romantisch diner
    Diner
    Lunch
    • Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000