Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenoten
Delhaize logo
  • Fetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenoten
    E

Fetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Picknick
Hapjes
Fetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenotenE

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 200 g feta
  • 4 vijgen op druivensap taste of Inspirations (100 g)
  • 2 el vijgenconfituur
  • 1 eetlepel gepelde pistachenoten
  • 2 vellen brickdeeg
  • 20 g boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    17,93 €/kg
    €2,69
    F2020031900054830000
  • Brickvellen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    14,41 €/kg
    €2,45
    F2012121900113900000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 10 min kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de blok feta in 4 grote staven.snijd de brickvellen in 2, bestrijk ze met gesmolten boter en draai ze om. Leg een stuk feta op elk half brickvel en rol op. Bak 10 min goudbruin in de oven.
    3. Warm ondertussen de confituur en de in 4 gesneden vijgen zachtjes op, tot een lauwe salsa. Haal van het vuur en voeg de gehakte pistachenoten toe.
    4. Dien de bricks warm op met de salsa.

    Kooktip

    • Gebruik verse vijgen tijdens het vijgenseizoen. Bak ze dan kort met een beetje suiker.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1036; energie (kCal): 248; vetten (g): 14,4; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 21,3; suikers (g): 18,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 572,88
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Picknick
    Aperitief
    Zomer,Herfst
    Hapjes
    • Fetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenoten
      E

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    17,93 €/kg
    €2,69
    F2020031900054830000
  • Brickvellen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    14,41 €/kg
    €2,45
    F2012121900113900000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000