Fazant in crapaudine met gember, sesam en esdoornsiroop
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 fazanthaan
- 1 cm gember
- 5 ml ahornsiroop
- 60 boter
- 2 el sesamzaad
- 600 g spruiten
- 600 g grenaille-aardappelen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077690000
S1981122200092220000
F2013122300302800000
F2009073100264910000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 -180 °C.
- Kook de aardappelen in de schil en kook de spruitjes, en zorg ervoor dat ze een beetje stevig blijven (kokend water of stomen).
- Snij de fazant « en crapaudine » : gebruik een stevige (gevogelte)schaar, begin aan de zijkanten van de nek en knip dan verder langs beide kanten van de ruggengraat open. Verwijder de ruggengraat. Open de fazant, met de kant met het vel naar je toe en druk er stevig op (zo krijg je de ‘crapaudine’-vorm). Spoel de binnenkant met koud water en droog met keukenpapier. Steek er 2 brochettestokjes diagonaal doorheen om de vorm te behouden.
- Meng de gesmolten boter met zout, peper en geraspte gember. Overgiet de fazant met de helft van dit mengsel, aan beide kanten. Leg hem in een grote ovenschotel met het vel onderaan. Laat 10 minuten bakken in de oven.
- Draai de fazant om. Doe de spruitjes en de gehalveerde aardappelen bij de schotel. Overgiet alles met de rest van de boter, kruid, en besprenkel vervolgens met esdoornsiroop. Strooi de sesamzaadjes erover en laat nog 15 minuten bakken.
- Dien warm op.
Tip: je kunt de sesam vervangen door amandelschaafsel.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077690000
S1981122200092220000
F2013122300302800000
F2009073100264910000
Laad nog 3 producten