Eton Mess
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Pasen,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 350 g aardbeien
- 25 g bloemsuiker
- enkele muntblaadjes
- 100 g frambozencoulis
- 70 g kleine meringues
- 20 cl slagroom
- 4 trosjes rode bessen (facultatief)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009092900151900000
F2021022500077550000
F1997102900136400000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Zet een kom en de mixerkloppers 1 uur op voorhand in de koelkast.
- Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in stukjes. Verkruimel de meringues in grove stukken.
- Klop de slagroom stijf in de koele kom en voeg de bloemsuiker toe.
- Meng, net voor het opdienen, de aardbeien, meringues en room. Voeg 2/3 van de coulis toe en roer even voor een gemarmerd effect. Verdeel de resterende coulis over 4 coupes, schep er de roombereiding op en meng nog even.
- Dien onmiddellijk op, versierd met de rode bessen en de muntblaadjes.
Kooktip
- Je kan dit dessert vooraf bereiden, maar bewaar de ingrediënten dan afzonderlijk en meng ze net voor het opdienen. De meringues worden immers zacht en lossen zich op in de room.
- Variant: vervang de frambozencoulis door aardbeiencoulis.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Pasen,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009092900151900000
F2021022500077550000
F1997102900136400000
Laad nog 1 producten