Recept zoekresultatenEspuma van bloemkool met garnalen en hollandaisesaus
Delhaize logo
  • Espuma van bloemkool met garnalen en hollandaisesaus
Espuma van bloemkool met garnalen en hollandaisesaus

Espuma van bloemkool met garnalen en hollandaisesaus

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 50 g lompviseitjes
  • 1 eigeel
  • 250 g bloemkool
  • 2 dl gevogeltefond
  • 4,5 minibloemkooltjes
  • 1 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 5 takjes bieslook
  • peper
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 sifonfles
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 50 g lompviseitjes
  • 1 eigeel
  • 250 g bloemkool
  • 2 dl gevogeltefond
  • 4,5 minibloemkooltjes
  • 1 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 5 takjes bieslook
  • peper
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 sifonfles

Begin met koken

: 1 u + 1 u koeltijd
1
Kook 250 g bloemkool gaar in gezouten water. Giet af, mix fijn in de blender en voeg de gevogeltefond en de room erbij. De textuur moet heel fijn zijn, anders raakt de sifonfles verstopt.
2
Laat het mengsel afkoelen en giet in de sifonfles. Zet er een capsule op en laat afkoelen in de koelkast.
3
Snijd de halve minibloemkool fijn met de mandoline en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe er peper en zout op en bedruppel met de olijfolie. Zet 10 min in de oven op 180°C. Kook de 4 minibloemkolen gaar en snijd ze in 2.
4
Maak de hollandaisesaus: zet een pannetje op het vuur, klop het eigeel op met de witte wijn tot een schuimig mengsel. Voeg de fijngehakte bieslook toe.
5
Dresseer de borden: leg een hoopje garnalen en de gehalveerde warme minibloemkolen in het midden, spuit er de koude espuma van bloemkool naast en leg er een lepeltje lompviseitjes bij. Werk af met de warme hollandaisesaus en een takje tijm.
1
Kook 250 g bloemkool gaar in gezouten water. Giet af, mix fijn in de blender en voeg de gevogeltefond en de room erbij. De textuur moet heel fijn zijn, anders raakt de sifonfles verstopt.
2
Laat het mengsel afkoelen en giet in de sifonfles. Zet er een capsule op en laat afkoelen in de koelkast.
3
Snijd de halve minibloemkool fijn met de mandoline en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe er peper en zout op en bedruppel met de olijfolie. Zet 10 min in de oven op 180°C. Kook de 4 minibloemkolen gaar en snijd ze in 2.
4
Maak de hollandaisesaus: zet een pannetje op het vuur, klop het eigeel op met de witte wijn tot een schuimig mengsel. Voeg de fijngehakte bieslook toe.
5
Dresseer de borden: leg een hoopje garnalen en de gehalveerde warme minibloemkolen in het midden, spuit er de koude espuma van bloemkool naast en leg er een lepeltje lompviseitjes bij. Werk af met de warme hollandaisesaus en een takje tijm.
Nutritionele informatie
Energie: 194 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld

Delhaize

Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld

100 gr

€7,99

Lompviseieren | Zwart

Gabriel

Lompviseieren | Zwart

50 gr

€3,09

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€27,64