Eendenfilets en rapen met frambozenazijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2,3 eendenborsten
- 2 soeplepels frambozenazijn
- 1 soeplepel notenolie
- 500 g rapen (in bos)
- 1 soeplepel vloeibare (acacia) honing
- zout, gemalen peper
- 15 cl water (voor het stoven)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100263710000
F1996020800313920000
S2001053100094430000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Schil de rapen, laat ½ cm stengel en blancheer ze 5 min. in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken.
- Giet ze met de olie en de honing in een stoofpan met dikke bodem en braad ze 2 tot 3 min. op fel vuur. Neem van het vuur en voeg het water toe.
- Bestrooi met peper, dek af en laat nog 15 min. braden op zacht vuur, waarbij je meermaals roert.
- Bestrooi de eendenfilets aan de vleeskant met zout en peper. Prik met een vork verschillende malen in de kant van het vel. Leg de filets in een grote pan (bij voorkeur met antikleeflaag) en laat ze 8 min. aan de kant van het vel aanbraden op middelhoog vuur.
- Giet het braadvet weg, draai de filets om en laat ze nog 6 min. braden op middelhoog vuur.
- Zet van het vuur, giet het braadvet weg en blus de sappen met de azijn. Breng 1 min. aan de kook.
- Leg de eendenfilets terug in de stoofpan en laat ze, met de pan van het vuur en het deksel erop, 10 min. rusten.
- Snij ze in fijne schijfjes en verdeel ze samen met de rapen over verwarmde individuele borden. Dien heet op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 522; energie (kCal): 124; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 17; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 749,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100263710000
F1996020800313920000
S2001053100094430000
Laad nog 1 producten