Recept zoekresultatenEendenfilet met specerijen, wortelpuree met komijn, gember en koriander
Delhaize logo
A

Eendenfilet met specerijen, wortelpuree met komijn, gember en koriander

Eendenfilet met specerijen, wortelpuree met komijn, gember en korianderA
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 Gressinghameendenborstfilets (of de helft, indien grote filets)
  • 400 g wortelen (nettogewicht, geschild)
  • 4 kleine worteltjes
  • 10 g sojasaus
  • 1,9 dl kalfsfond
  • 1/2 takje citroengras
  • 15 g verse gember (nettogewicht, geschild)
  • 1 kl ras-el-hanoutkruiden
  • 10 blaadjes kleine bussels koriander
  • 2 kl komijnpoeder
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 7 e.l. olijfolie
  • 20 noten boter
  • 1/2 citroen
  • zout
  • 4 Gressinghameendenborstfilets (of de helft, indien grote filets)
  • 400 g wortelen (nettogewicht, geschild)
  • 4 kleine worteltjes
  • 10 g sojasaus
  • 1,9 dl kalfsfond
  • 1/2 takje citroengras
  • 15 g verse gember (nettogewicht, geschild)
  • 1 kl ras-el-hanoutkruiden
  • 10 blaadjes kleine bussels koriander
  • 2 kl komijnpoeder
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 7 e.l. olijfolie
  • 20 noten boter
  • 1/2 citroen
  • zout

Begin met koken

: 30 min + 1u rusttijd
1
Maak een paar parallelle inkervingen in de vetrandjes van de eendenfilets (en de vleugels).
2
Giet er 3 el olijfolie over en voeg de ras-el-hanoutkruiden, 1 kl komijn en de peper toe. Wrijf de filets goed in met deze kruidenmengeling, bedek en laat 1 u intrekken op kamertemperatuur.
3
Verwarm de over voor op 160°C.
4
Schil de wortelen en snijd ze in ronde schijfjes. Voeg ze samen met 1 kl komijn en het geplette bouillonblokje in 4 dl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
5
Schil de kleine worteltjes en snijd ze in stukjes. Houd de uiteinden van de wortelen met het loof apart voor de decoratie. Gaar de stukjes wortel kort in kokend water, laat ze uitdruipen en schrikken in koud water.
6
Meng de kalfsfond en de sojasaus in een kom. Hak de gember, het ½ takje citroengras en 10 blaadjes koriander fijn. Voeg ze toe aan de kom en zet ze opzij voor later.
7
Leg de eendenfilets in een hete pan met het vel naar beneden. Bak ze 2 min aan elke kant. Leg ze vervolgens op een bakplaat en steek ze in de oven om 8 à 15 min verder te garen, naargelang de dikte van de filets.
8
Ontvet ondertussen de pan en giet er de saus in die je opzij gezet hebt. Voeg een scheutje citroensap toe en laat 1 min inkoken. Giet de mengeling door de puntzeef en zet de saus terug op het vuur. Dik de saus aan met een nootje boter.
9
Laat de wortelen uitlekken als ze gaar zijn maar vang het kookvocht op. Pureer de wortelen samen met een beetje kookvocht met een mixer. Voeg 4 el olijfolie toe en breng op smaak.
10
Fruit kort de stukjes wortel in een beetje boter of olijfolie. Breng op smaak.
11
Laat de eendenfilets 2 min rusten alvorens ze in schijfjes te snijden. Schik ze op de borden met de puree. Decoreer met de worteltjes en een beetje saus. Dien meteen op.
1
Maak een paar parallelle inkervingen in de vetrandjes van de eendenfilets (en de vleugels).
2
Giet er 3 el olijfolie over en voeg de ras-el-hanoutkruiden, 1 kl komijn en de peper toe. Wrijf de filets goed in met deze kruidenmengeling, bedek en laat 1 u intrekken op kamertemperatuur.
3
Verwarm de over voor op 160°C.
4
Schil de wortelen en snijd ze in ronde schijfjes. Voeg ze samen met 1 kl komijn en het geplette bouillonblokje in 4 dl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
5
Schil de kleine worteltjes en snijd ze in stukjes. Houd de uiteinden van de wortelen met het loof apart voor de decoratie. Gaar de stukjes wortel kort in kokend water, laat ze uitdruipen en schrikken in koud water.
6
Meng de kalfsfond en de sojasaus in een kom. Hak de gember, het ½ takje citroengras en 10 blaadjes koriander fijn. Voeg ze toe aan de kom en zet ze opzij voor later.
7
Leg de eendenfilets in een hete pan met het vel naar beneden. Bak ze 2 min aan elke kant. Leg ze vervolgens op een bakplaat en steek ze in de oven om 8 à 15 min verder te garen, naargelang de dikte van de filets.
8
Ontvet ondertussen de pan en giet er de saus in die je opzij gezet hebt. Voeg een scheutje citroensap toe en laat 1 min inkoken. Giet de mengeling door de puntzeef en zet de saus terug op het vuur. Dik de saus aan met een nootje boter.
9
Laat de wortelen uitlekken als ze gaar zijn maar vang het kookvocht op. Pureer de wortelen samen met een beetje kookvocht met een mixer. Voeg 4 el olijfolie toe en breng op smaak.
10
Fruit kort de stukjes wortel in een beetje boter of olijfolie. Breng op smaak.
11
Laat de eendenfilets 2 min rusten alvorens ze in schijfjes te snijden. Schik ze op de borden met de puree. Decoreer met de worteltjes en een beetje saus. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 560; energie (kCal): 134; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 844,07
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 560; energie (kCal): 134; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 844,07
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip | Gekookt en gerookt
Delhaize Filet | Kip | Gekookt en gerookt
90 gr
4
79
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Saus | Soja | Ketjap
Suzi Wan Saus | Soja | Ketjap
14,5 cl
2+1 gratis
4
55
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Santa Maria | Ras El Hanout
    Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
    35 gr
    4
    29
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Kruiden | Komijn | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    75
    Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    250 gr
    2+1 gratis
    4
    59
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    2+1 gratis
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19

    Reeds in je keuken

    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Totaal:
    €34,16