Recept zoekresultatenEendenborst met truffelwitloof en tartelette met cantharellen
Recept zoekresultatenEendenborst met truffelwitloof en tartelette met cantharellen
Delhaize logo
  • Eendenborst met truffelwitloof en tartelette met cantharellen
    C

Eendenborst met truffelwitloof en tartelette met cantharellen

door Yves Mattagne
Eendenborst met truffelwitloof en tartelette met cantharellenC
Moeilijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eendenborsten
  • 8 stengels bieslook
  • 4 g zwarte truffel
  • zwarte peperbollen
  • fleur de sel
  • 25 g kippenlever (voor de duchambaissaus)
  • 50 g sjalot (voor de duchambaissaus)
  • 1 teentje knoflook (voor de duchambaissaus)
  • 5 g krulpeterselie (voor de duchambaissaus)
  • 1 takje tijm (voor de duchambaissaus)
  • 200 g room (40% v.g.) (voor de duchambaissaus)
  • 2,5 dl rode wijn (voor de duchambaissaus)
  • 1,5 dl rodewijnazijn (voor de duchambaissaus)
  • 500 g gevogeltefond (voor de duchambaissaus)
  • 2 g vierkruidenpoeder (of speculaaskruiden) (voor de duchambaissaus)
  • 1 laurierblaadje (voor de duchambaissaus)
  • peper (voor de duchambaissaus)
  • zout (voor de duchambaissaus)
  • 20 g gerookt spek (voor de bouchon-aardappelen)
  • 1 takje tijm (voor de bouchon-aardappelen)
  • 4 ratte-aardappelen (voor de bouchon-aardappelen)
  • 50 g boter (voor de bouchon-aardappelen)
  • 1 laurierblaadje (voor de bouchon-aardappelen)
  • zout (voor de bouchon-aardappelen)
  • 3 vellen brickdeeg (voor de tartelettes)
  • 50 g boter (voor de taartjes)
  • 100 g kleine cantharellen (voor de cantharellen)
  • 20 g sjalot (voor de cantharellen)
  • 1 teentje knoflook (voor de cantharellen)
  • 2 el geklaarde boter (voor de cantharellen)
  • 4 stronkjes gastronomisch witloof (voor het witloof)
  • 100 g boter (voor het witloof)
  • 1 el ganzenvet (voor het witloof)
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat (voor het witloof)
  • 10 g zout (voor het witloof)
  • 2 eendenborsten
  • 8 stengels bieslook
  • 4 g zwarte truffel
  • zwarte peperbollen
  • fleur de sel
  • 25 g kippenlever (voor de duchambaissaus)
  • 50 g sjalot (voor de duchambaissaus)
  • 1 teentje knoflook (voor de duchambaissaus)
  • 5 g krulpeterselie (voor de duchambaissaus)
  • 1 takje tijm (voor de duchambaissaus)
  • 200 g room (40% v.g.) (voor de duchambaissaus)
  • 2,5 dl rode wijn (voor de duchambaissaus)
  • 1,5 dl rodewijnazijn (voor de duchambaissaus)
  • 500 g gevogeltefond (voor de duchambaissaus)
  • 2 g vierkruidenpoeder (of speculaaskruiden) (voor de duchambaissaus)