Eend gelakt met gemberstroop, veenbessen en paksoi
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 stuks Shanghai paksoi
- 100 g verse bosbessen
- 1 koffielepel suiker
- 2 el olijfolie
- 2 eetlepels boter (voor het vlees)
- 1 koffielepel boter (voor de veenbessen)
- 4 eetlepels gembersiroop
- 4 el sojasaus
- 1 koffielepel tajinekruiden
- 2 wilde eendenborstfilets
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014032600320400000
S2016080303661880000
S2004112500122080000
F1997012900301720000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. baktijd
- Snijd de 2 paksoi in 4 en bak kort in de helft van de hete olijfolie. Kruid ze bij met peper en zout.
- Stoof de veenbessen in een pan met boter en bestrooi met de suiker. Laat enkele minuten garen op een middelhoog vuur.
- Maak enkele inkepingen in het vet van de eendenborsten. Wrijf het vlees in met de tajinekruiden en bak het rosé in hete boter. Overgiet het vlees tijdens het bakken met de gemberstr
- Dien de eendenborstfilets op met de paksoi en de veenbessen. oop. Laat even karamelliseren en blus ten slotte met de sojasaus.
Kooktip
- De klassieke gelakte eend is de Chinese pekingeend met een lak op basis van maltose, sojasaus en azijn. Deze lak is perfect zoetzuur.
- In principe kun je lakken met stroop die een zoet ingrediënt bevat: suiker, honing, Luikse stroop of homemade stroop met smaakmakers naar keuze, zoals vijfkruidenpoeder of gember.
- Door het karamelliseren van de lak krijgt je eend een bruine kleur, een ‘sticky touch’ en een extra intense smaak.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 5,1; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 641,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014032600320400000
S2016080303661880000
S2004112500122080000
F1997012900301720000
Laad nog 4 producten