Durum met lamsworstjes en rodekoolsla
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldKids,Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 merguez 'Celtic lamb'
- 1/4 rode kool
- 1 granaatappel
- 4 wraps
- 250 g yoghurt op Turkse wijze
- 75 g 'fruit & seeds snack mix'
- 1 teentje look, fijngehakt
- 8 el balsamicoazijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014021100504910000
F1986053100324600000
S2000110600120100000
F2012022700154000000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 30 min marineertijd
- Snijd de rode kool fijn met de mandoline, doe in een grote kom en voeg de balsamicoazijn, de peper en het zout toe.
- Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel en voeg ze toe. Tip: houd een halve granaatappel omgekeerd boven een schaal en klop er de pitjes uit met behulp van een houten lepel.
- Voeg de nootjes en zaden toe en schep alles goed om.
- Laat de rodekoolsla een half uurtje marineren.
- Maak intussen de yoghurtsaus. Meng de yoghurt met zout, peper en het teentje fijngehakte look. Maak eventueel vloeibaarder door er een beetje water bij te druppelen.
- Bak de worsten.
- Vul elke wrap met twee worsten en rodekoolsla en werk af met een lepel yoghurtsaus.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 683; energie (kCal): 163; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 15,5; suikers (g): 7,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 700,57
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids,Barbecue
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014021100504910000
F1986053100324600000
S2000110600120100000
F2012022700154000000
Laad nog 3 producten