Recept zoekresultatenDruivenduo in terrine
Delhaize logo
  • Druivenduo in terrine
    B

Druivenduo in terrine

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Druivenduo in terrineB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 200 g blauwe druiven, zonder pitten
  • 8 blaadjes gelatine (2 g)
  • 40 g griessuiker
  • 1/2 koffielepel schil van onbespoten citroen, geraspt
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 g witte druiven zonder pitten
  • 50 cl witte schuimwijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Druiven | Zwart | Pitloos
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013020600336700000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Suiker | Vanille | Bourbon
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2006110900099900000
  • Begin met koken

    1. Rasp de onbespoten citroenschil.
    2. Laat de gelatineblaadjes 10 min. weken in een slakom met koud water.
    3. Houd 5 cl schuimwijn apart en meng de rest met de griessuiker, de vanillesuiker en de citroenschil.
    4. Verwarm de apart gehouden wijn in een kleine steelpan, voeg de gelatine toe (die je vooraf tussen de vingers hebt uitgeknepen) en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Giet 1 cm van dit mengsel in een met vershoudfolie beklede terrine met een inhoud van 1 l en laat 5 min. in de koelkast staan.
    5. Verdeel de druifhelften harmonisch over de terrine.
    6. Voeg het mengsel wijn-gelatine toe en laat één nacht in de koelkast staan.
    7. Haal de terrine uit de vorm en presenteer in plakjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 535; energie (kCal): 127; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 16,8; suikers (g): 13,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 172,47
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Druivenduo in terrine
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Druiven | Zwart | Pitloos
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013020600336700000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Suiker | Vanille | Bourbon
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2006110900099900000