Crumble van kip met fijngesneden groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 gebraden kip
- 500 g soepgroenten
- 1 rode paprika
- 50 g geraspte parmezaan
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 eetlepels paneermeel
- 50 g bloem
- 1 bouillonblokje
- peper
- zout
- 50 g boter
- 3 el olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2007071800231300000
S2012041900149800000
S2012041300043030000
F2021022500077600000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min + 15 min baktijd
- Verwarm de olie in een sauteuse en voeg de soepgroenten en de in kleine blokjes gesneden paprika toe. Stoof 2 min. aan op vrij hoog vuur, voeg dan 20 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 min op heel zacht vuur sudderen (Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C).
- Verwijder intussen het vel en alle beentjes van de kip. Snij het vlees in blokjes en verdeel ze over een ovenschaal.
- Bedek met een laagje groenten.
- Doe de in stukjes gesneden boter in een kom, voeg de bloem toe, de parmezaan, het paneermeel en de fijngehakte rozemarijn. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig geheel.
- Bedek de groenten met de crumble en zet 15 min. in de warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
- Serveer meteen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 777; energie (kCal): 186; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 13,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 757,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2007071800231300000
S2012041900149800000
S2012041300043030000
F2021022500077600000
Laad nog 4 producten