Recept zoekresultatenCrostini met sardienfilets en salsa verde
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:50
  • Crostini met sardienfilets en salsa verde

Crostini met sardienfilets en salsa verde

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Crostini met sardienfilets en salsa verde

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 sneden multigranenbrood
  • 1 bosje platte peterselie
  • 8 sardienfilets, schoongemaakt en zonder graat
  • 1 bosje verse munt
  • 1 teentje verse knoflook
  • steeltjes van de kappertjes als versiering
  • 1 eetlepel sterke mosterd
  • 1/2 citroen
  • 1 limoen
  • 10 cl olijfolie
  • fijn zout
  • 4 eetlepels grof zeezout
  • zwarte peper uit de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 6 granenbrood | Omega-3
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008062300865200000
  • Zeezout | Grof | Jodium
    500 gr
    2,98 €/kg
    €1,49
    S2003071600019690000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Was de sardienfilets en dep ze droog. Giet de helft van het grove zout in een schaal. Leg de sardienfilets erop en bestrooi met de rest van het zout. Dek af met vershoudfolie en laat iets meer dan een uur marineren. Spoel de sardienfilets overvloedig, dep ze droog, leg ze op een schotel en besprenkel met limoensap. Dek af met vershoudfolie en laat 20 minuten marineren.
    2. Hak de peterselie- en muntblaadjes, de kappertjes en de look fijn. Strooi het mengsel in een grote kom en voeg de mosterd, het citroensap en de olijfolie toe. Kruid met peper en zout en meng.
    3. Rooster de sneetjes brood.
    4. Smeer ongeveer de helft van de salsa verde op de sardienfilets en leg ze op een sneetje geroosterd brood. Dien op.

    Kooktip

    Je kan de rest van de salsa verde in de koelkast bewaren en de dag nadien serveren met koude aardappeltjes of groenten.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Overig
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -06:50
    • Crostini met sardienfilets en salsa verde

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 6 granenbrood | Omega-3
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008062300865200000
  • Zeezout | Grof | Jodium
    500 gr
    2,98 €/kg
    €1,49
    S2003071600019690000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden