Crostini met maatjes en appels
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldHapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 1 appel (rood of groen, naar keuze)
- 1 ciabatta
- 1/2 el citroensap
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 1 kleine sjalot
- 2 maatjes
- peper
- 120 g verse kaas in schaaltje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016110800201400000
F2009121000332830000
F2021022400077520000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snij de ciabatta schuin in 12 dikke plakken.
- Rooster ze in de oven of in de broodrooster.
- Laat ze afkoelen op een rooster of een keukendoek.
- Snij de halve, ongeschilde appel in heel fijne schijfjes en meng ze voorzichtig met het citroensap.
- Snij de maatjes in heel kleine blokjes.
- Meng de verse kaas met de fijngesnipperde sjalot en peper.
- Besmeer de crostini met het kaasmengsel en leg er de maatjes bovenop.
- Schik een appelschijfje diagonaal op elke crostini en bestrooi met bieslook.
- Serveer bij het aperitief, maar wacht niet te lang, zo blijven de crostini knapperig.
Kooktip
Je kan zonder probleem brood van de vorige dag gebruiken (ciabatta, stokbrood of andere).
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 786; energie (kCal): 188; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 18,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 89,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016110800201400000
F2009121000332830000
F2021022400077520000
Laad nog 4 producten