Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:49
  • Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hapjes
Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 kalfslapjes (ong. 170 g/stuk)
  • 75 g Averbodekaas
  • 2 sneetjes gekookte ham
  • 2 eieren
  • 60 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • peper
  • 150 g Luikse siroop
  • 5 cl Averbode-bier
  • olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Ontvette | Kookham
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    225 gr
    14,89 €/kg
    €3,35
    F2021011800074870000
  • Kaas | Porties
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 200 gr
    +/-18,39€/kg
    +/-€3,68
    Afhaling vanaf 06/02
    F2014032600724400000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Snijd de kalfslapjes in de dikte doormidden zodat je dunne lapjes krijgt.
    2. Rasp de kaas met de grove kant van de rasp. Verdeel de kaas over de helft van de halve kalfslapjes, leg er een schelletje ham op en leg er de andere helft van de lapjes op.
    3. Klop de eieren in een bord en voeg er een snuifje zout en peper aan toe.
    4. Wentel de cordon bleus in een beetje bloem, schud het teveel aan bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
    5. Giet de Luikse stroop en het bier in een steelpan. Verwarm het mengsel al roerend en laat het sudderen op een zacht vuurtje.
    6. Verwarm een beetje olijfolie in een pan, leg er de cordon bleus in en laat ze aan beide kanten goudbruin bakken op een matig vuurtje.
    7. Snijd ze in kleine stukjes en serveer ze als aperitiefhapje met de saus.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Overig
    Hapjes
    • 00:00
      -02:49
    • Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Ontvette | Kookham
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    225 gr
    14,89 €/kg
    €3,35
    F2021011800074870000
  • Kaas | Porties
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 200 gr
    +/-18,39€/kg
    +/-€3,68
    Afhaling vanaf 06/02
    F2014032600724400000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000