Cocotte-eieren met Délice Val-Dieu en groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Pasen
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 ei
- 2 rapen
- 50 g extra fijne sperziebonen
- 4 lente-uitjes
- 2 radijsjes
- 1 stokbrood
- 1/2 kaas ‘Délice’ Val-Dieu
- 25 cl room
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F1986053100313900000
F1987042300314800000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd (+ 1 u. koeltijd)
- Snijd de geschilde rapen, de lente-uitjes en de sperzieboontjes in kleine stukjes. Fruit ze 5 min. in een braadpan, met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Snijd 4 kleine sneetjes stokbrood in blokjes en verdeel ze over 4 vuurvaste potjes. Leg er de groenten bovenop en dan de kaas in blokjes. Giet er de room bij en laat minstens 1 u. in de koelkast rusten.
- Voeg de eiwitten in de potjes toe (houd de eidooiers apart in hun halve schaal). Zet ze in een grote sauteerpan, giet warm water in de pan tot 2⁄3 van de hoogte van de potjes, dek af en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Laat gedurende 20 min. net onder het kookpunt pruttelen.
- Giet er voorzichtig de eidooiers bovenop, kruid met peper en werk af met radijsschijfjes. Dien meteen op, met de rest van het stokbrood.
Tip: Restjes gebraden kip, gekookte groenten, kaas of iets anders? Recycleer ze in cocotte-eieren, het ideale ‘empty-the-fridge’-recept!
Nutritionele informatie
Voor 100g van het bereide recept: Energie: 526 kCal • Koolhydraten: 39 g • Vetten: 33 g • Eiwitten: 17 g • Vezels: 4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Pasen
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F1986053100313900000
F1987042300314800000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten