Cinnamon rolls
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
3 op 5

Ingrediënten voor 16 Porties
- 1 ei (voor het deeg)
- 470 g bloem + voor het werkblad (voor het deeg)
- 1,2 dl melk (voor het deeg)
- 21 g verse gist (voor het deeg)
- 75 g boter (voor het korstdeeg)
- 1 snufje zout
- 1 snufje zout (voor het deeg)
- 160 g rietsuiker (voor de garnituur)
- 80 g boter (voor de garnituur)
- 4 el kaneelpoeder (voor de garnituur)
- 80 g bloemsuiker (voor het glazuur)
- 2 el water (voor het glazuur)
- 10 g boter (voor het glazuur)
- 2 kl vanillearoma (voor het glazuur)
- 60 g griessuiker (voor het beslag)
Ingrediënten voor 16 personen
Toon:

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Tarwebloem
1 kg

€0,59

Delhaize
Karnemelk | Bio
1 l

€1,89

Bruggeman
Bakkersgist
42 gr
€0,29

Paysan Breton
Boter | Zacht
200 gr
€4,69

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35

Delhaize
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
€1,75

Santa Maria
Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
€3,79

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79

Spa
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
€4,29

Vahiné
Aroma | Vanille
20 cl
€4,09

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79
Reeds in je keuken

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35
Totaal:
€25,50
Begin met koken
Bereidingstijd: 50 min. + 20 min. kooktijd + 1.15 u rusttijd
- Begin met het deeg: los de gist op in het lauwe water. Laat 5 min. rusten. Als de gist niet schuimt, begin dan opnieuw.
- Meng het ei, de melk, de gesmolten boter, de suiker en het zout. Voeg 300 g bloem toe en meng het geheel met een houten lepel. Voeg het water met de gist toe, samen met 170 g bloem. Kneed 10 min. met je handen of met een mixer. Leg het deeg in een grote kom, dek af met een propere keukendoek en laat 30 min. op een warme plaats rijzen.
- Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het deeg en verdeel het met een deegrol tot een vierkant van 40 x 40 cm.
- Maak de garnituur: smeer het deeg en een ovenschaal in met de gesmolten boter. Meng de suiker met de kaneel en bestuif de schaal en het deeg mee. Rol het deeg op en snijd de rol in 16 stukken. Leg ze in de schaal, bedek met een keukendoek en laat nog 45 min. rijzen. Je hoeft geen plaats tussen de rolletjes te laten.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bak er de rolls 20 min. in (bedek ze na 15 min. met aluminiumfolie als ze te snel kleuren). Laat volledig afkoelen.
- Maak het glazuur: meng alle ingrediënten met een garde (smelt de boter op voorhand). Overgiet de rolls met het glazuur en laat het stollen.
- Drink er een glas melk of een koffie bij.
Kooktip
Geef je rolls een mooie kleur door ze te bestrijken met eidooier verdund met wat water.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 16 personen
Toon:

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Tarwebloem
1 kg

€0,59

Delhaize
Karnemelk | Bio
1 l

€1,89

Bruggeman
Bakkersgist
42 gr
€0,29

Paysan Breton
Boter | Zacht
200 gr
€4,69

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35

Delhaize
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
€1,75

Santa Maria
Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
€3,79

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79

Spa
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
€4,29

Vahiné
Aroma | Vanille
20 cl
€4,09

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79
Reeds in je keuken

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35