Chocoladeplak met granola en meringues
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Pasen,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 800 g pure chocolade ‘Dark’ Delicata
- 50 g granolamix ‘Breakfast’ Superfood
- 2 kleine meringues
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2003051500056170000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 8 u. koeltijd
- Breek de chocolade in stukken en laat hem op een zacht vuurtje au bain-marie smelten (of 20 min.in de oven op 60°C).
- Bekleed een dienblad met bakpapier en giet er de gesmolten chocolade in, eventueel rond een grote uitsteekring. Leg dan wel een zwaar voorwerp op de uitsteekring om hem tegen de bodem aan te drukken, zodat de chocolade er niet in kan lopen. Bestrooi met de granolamix en de verkruimelde meringues. Laat minstens 8 u in de koelkast opstijven.
- Breek en deel!
Tip: Pimp je chocoladeplak naar hartenlust met al je favoriete ingrediënten: gehakte hazelnoten, amandelen, pistachenoten, noten, veenbessen, gehakte gedroogde abrikozen en/ of vijgen, gekonfijte sinaasappelschillen...
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2264; energie (kCal): 544; vetten (g): 32,5; verzadigde vetten (g): 20,3; koolhydraten (g): 54,1; suikers (g): 49,8; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 386,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Pasen,Romantisch diner
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2003051500056170000