Chocoladekrokantjes met eendenlever
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 20 Porties
- 50 g zwarte chocolade Peru taste of Inspirations
- 200 g eendenlever Delhaize
- 100 g suiker
- 50 g vloeibare honing
- 25 ml water
- 110 g hazelnootpoeder
- 20 g boter
- 1/4 koffielepel Chinees vijfkruidenpoeder
- Fleur de sel
- zwarte peper van de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016112200322360000
S2008052302194110000
S2005090800094310000
S2016062803657510000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 2x10 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de chocolade met een mes. Giet de suiker, het water en de honing in een pan. Breng aan de kook. Haal van het vuur. Voeg er de boter, de chocolade, hazelnootpoeder en de 5 Chinese kruiden aan toe. Meng.
- Giet een 1/2 koffielepel van de mengeling in de holtes van een siliconevorm. Bak 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen alvorens je ze uit de siliconenvorm haalt. Herhaal met de rest van de bereiding.
- Snijd bij het serveren de eendenlever in 10 plakjes, en snijd ze vervolgens in twee (eventueel met een steekvorm). Leg een plakje eendenlever op elk krokantje. Werk af met een beetje fleur de sel en zwarte peper.
Kooktip
Met het deeg kan je ongeveer 40 chocoladekrokantjes maken. Bewaar de overschot in een blikken doos en serveer als koekje bij de koffie.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1952; energie (kCal): 471; vetten (g): 35,8; verzadigde vetten (g): 11,6; koolhydraten (g): 30,6; suikers (g): 28,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 132,87
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016112200322360000
S2008052302194110000
S2005090800094310000
S2016062803657510000
Laad nog 3 producten