Recept zoekresultatenChocoladekrokantjes met eendenlever
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:16
    E
  • Chocoladekrokantjes met eendenlever

Chocoladekrokantjes met eendenlever

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Chocoladekrokantjes met eendenleverE

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 50 g zwarte chocolade Peru taste of Inspirations
  • 200 g eendenlever Delhaize
  • 100 g suiker
  • 50 g vloeibare honing
  • 25 ml water
  • 110 g hazelnootpoeder
  • 20 g boter
  • 1/4 koffielepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • Fleur de sel
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Hazelnootpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016112200322360000
  • S2008052302194110000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2x10 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Hak de chocolade met een mes. Giet de suiker, het water en de honing in een pan. Breng aan de kook. Haal van het vuur. Voeg er de boter, de chocolade, hazelnootpoeder en de 5 Chinese kruiden aan toe. Meng.
    3. Giet een 1/2 koffielepel van de mengeling in de holtes van een siliconevorm. Bak 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen alvorens je ze uit de siliconenvorm haalt. Herhaal met de rest van de bereiding.
    4. Snijd bij het serveren de eendenlever in 10 plakjes, en snijd ze vervolgens in twee (eventueel met een steekvorm). Leg een plakje eendenlever op elk krokantje. Werk af met een beetje fleur de sel en zwarte peper.

    Kooktip

    Met het deeg kan je ongeveer 40 chocoladekrokantjes maken. Bewaar de overschot in een blikken doos en serveer als koekje bij de koffie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1952; energie (kCal): 471; vetten (g): 35,8; verzadigde vetten (g): 11,6; koolhydraten (g): 30,6; suikers (g): 28,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 132,87
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Overig
    Hapjes
    • 00:00
      -04:16
      E
    • Chocoladekrokantjes met eendenlever

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Hazelnootpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016112200322360000
  • S2008052302194110000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000