Chocolade-bananentaart
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Pasen
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 grote bananen
- 1 bodem van zanddeeg, blindgebakken
- 1 soeplepel cointreau
- enkele jodenkersen
- 200 g pure chocolade
- 5 cl rietsuikersiroop
- 10 cl sinaasappelsap
- 20 cl vloeibare room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2017112700011070000
S1978110200264200000
F2011120800395100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Breng de room aan de kook, haal hem van het vuur en laat er de chocolade in stukjes in smelten.
- Laat wat afkoelen en giet daarna in de taartbodem. Laat volledig afkoelen.
- Doe het sinaasappelsap, de rietsuikersiroop en de Cointreau in een steelpannetje en laat 10 minuten koken op een zacht vuurtje, zodat een lichte siroop ontstaat.
- Laat afkoelen tot ze lauw is.
- Pel de bananen en snij ze in schijfjes.
- Schik ze gelijkmatig op de chocoladecrème en besprenkel ze met siroop.
- Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Versier de taart met jodenkers en dien ze koud op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1257; energie (kCal): 302; vetten (g): 17,6; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 32; suikers (g): 21,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 544,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Pasen
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2017112700011070000
S1978110200264200000
F2011120800395100000
Laad nog 4 producten