Chinese fondue I
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 eetlepels bieslook, fijngesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 cm gember, in staafjes gesneden
- 1 l groentebouillon
- 225 g kippenlapjes, in reepjes gesneden
- 1 teentje look, fijngehakt
- 225 g rundvlees (minuutsteak), in reepjes gesneden
- 1 dl sojasaus
- 150 g tijgergarnalen
- 250 g yoghurt
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F2003041400144800000
F2009011400295110000
S2009071000012980000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + gaarkoken aan tafel
- Sausen: giet de sojasaus in een kommetje. Zet opzij.
- Meng een potje yoghurt met het kerriepoeder. Giet in een kommetje en zet opzij.
- Meng vervolgens de resterende yoghurt met de bieslook, zout en peper. Giet in een kommetje en zet opzij.
- Verwarm de groentebouillon met de gember en de look.
- Leg het rundvlees, de kipreepjes en de garnalen op een serveerschaal.
- Giet de bouillon in een fonduepan en zet deze in het midden van de tafel.
- Elke gast kan met een kleine zeef wat vlees of garnalen laten garen in de bouillon.
- Dan kan men het vlees en de garnalen op smaak brengen met de sojasaus en er bieslook- of kerriesaus bij nemen.
Kooktip
- Uitstekend met: rijstnoedels die iedere gast naar eigen smaak kookt of met rijst. Dien op met een salade van rauwkost en Chinese kool.
- Variant: zorg ook voor vis (met vast vlees), sint-jakobsvruchten, broccoliroosjes (lichtjes gestoomd), ...
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F2003041400144800000
F2009011400295110000
S2009071000012980000
Laad nog 4 producten