Chiapudding met veenbessensiroop
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegan
Brunch
Ontbijt
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 80 g blauwe druiven
- 80 g blauwe bessen
- 100 g gedroogde veenbessen
- 70 g chiazaadjes
- 50 g amandelen of hazelnoten
- 6 dl rijstmelk
- 1 dl ananas- en limoensap
- 1,2 dl vloeibare rijstsuiker bio
- 2 el honing
- 1 vanillestokje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013020600336700000
S2005090800094310000
F2009122200345700000
S2003051900001330000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 2 u rusttijd
- Snijd het vanillestokje in 2 en schraap er de zaadjes uit. Meng de vanillezaadjes met de chiazaden, de vloeibare rijstsuiker en de rijstmelk. Laat 2 u rusten in de koelkast in een goed afgesloten potje. Schud regelmatig.
- Zet een pannetje op het vuur met de gedroogde veenbessen, het ananas-limoensap en de honing en breng aan de kook. Laat ± 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen totdat je een mooie siroop krijgt.
- Spoel ondertussen de druiven en de blauwe bessen en voeg ze bij de veenbessensiroop.
- Serveer de chiapudding met de veenbessen-vruchtensiroop en grofgehakte noten. Een kommetje vol superfood, ideaal om je dag mee te starten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 634; energie (kCal): 151; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 23,4; suikers (g): 18,3; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 461,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Ontbijt
Zomer,Herfst
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013020600336700000
S2005090800094310000
F2009122200345700000
S2003051900001330000
Laad nog 4 producten