Recept zoekresultatenChiapudding met veenbessensiroop
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    B
  • Chiapudding met veenbessensiroop

Chiapudding met veenbessensiroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegan
Brunch
Ontbijt
Chiapudding met veenbessensiroopB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 80 g blauwe druiven
  • 80 g blauwe bessen
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 70 g chiazaadjes
  • 50 g amandelen of hazelnoten
  • 6 dl rijstmelk
  • 1 dl ananas- en limoensap
  • 1,2 dl vloeibare rijstsuiker bio
  • 2 el honing
  • 1 vanillestokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Druiven | Zwart | Pitloos
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013020600336700000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Sap | Ananas-Limoen | Brik
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    2,59 €/l
    €2,59
    F2009122200345700000
  • S2003051900001330000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2 u rusttijd

    1. Snijd het vanillestokje in 2 en schraap er de zaadjes uit. Meng de vanillezaadjes met de chiazaden, de vloeibare rijstsuiker en de rijstmelk. Laat 2 u rusten in de koelkast in een goed afgesloten potje. Schud regelmatig.
    2. Zet een pannetje op het vuur met de gedroogde veenbessen, het ananas-limoensap en de honing en breng aan de kook. Laat ± 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen totdat je een mooie siroop krijgt.
    3. Spoel ondertussen de druiven en de blauwe bessen en voeg ze bij de veenbessensiroop.
    4. Serveer de chiapudding met de veenbessen-vruchtensiroop en grofgehakte noten. Een kommetje vol superfood, ideaal om je dag mee te starten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 634; energie (kCal): 151; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 23,4; suikers (g): 18,3; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 461,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Brunch
    Ontbijt
    Zomer,Herfst
    Ontbijt
    • 00:00
      00:00
      B
    • Chiapudding met veenbessensiroop

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Druiven | Zwart | Pitloos
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013020600336700000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Sap | Ananas-Limoen | Brik
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    2,59 €/l
    €2,59
    F2009122200345700000
  • S2003051900001330000