Recept zoekresultatenChiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels
Delhaize logo
  • Chiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels

Chiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Ontbijt
Chiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 citroenen bio
  • 2 appelen
  • 1 dl vers bioappelsap
  • 4 dl bio rodebietensap
  • 170 g chiazaadjes
  • 150 g walnoten
  • 1 l sojadrink
  • 1 kl honing
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 snufjes speculaaskruiden
  • 150 g rode vruchten (mix naar keuze) (voor de rode vruchtendrink)
  • 1 limoen (voor de rode vruchtendrink)
  • 1 l vers bio-appelsap (voor de rode vruchtendrink)
  • 50 g honing (voor de rode vruchtendrink)
  • ijsblokjes (voor de rode vruchtendrink)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroenen | Onverpakt | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100333510000
  • Walnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    23,00 €/kg
    €3,45
    S2020122900483010000
  • Honing | Acacia
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,96 €/kg
    €2,49
    S2020101300467920000
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009113008000100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15min. + 10 min. kooktijd (+ 1 u. weektijd)

    1. Schil de appelen, snijd ze in 6, verwijder het klokhuis en overgiet ze met rodebietensap. Laat 1 u weken.
    2. Overgiet de noten met appelsap en laat ze 1 u weken om ze te activeren.
    3. Meng de chiazaadjes, de sojadrink, de geraspte zeste van 1 citroen, de kaneel, de speculaaskruiden en de honing in een grote kom. Laat 1 u in de koelkast zwellen, maar klop het mengsel om de 10 min krachtig op zodat het niet klontert.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de noten uitlekken. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de noten over. Schuif ze ± 10 min in de oven, tot ze dankzij de natuurlijke suikers van het appelsap karamelliseren.
    5. Serveer de pudding met de uitgelekte appelpartjes, de noten en geraspte citroenzeste.
    6. Giet er homemade rode vruchtendrink bij: breng het appelsap aan de kook, overgiet er de rode vruchten mee en meng met het limoensap en de honing. Laat minstens 30 min op kamertemperatuur rusten. Haal door een fijne puntzeef en serveer met ijsblokjes.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Zomer,Herfst
    Ontbijt
    • Chiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroenen | Onverpakt | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100333510000
  • Walnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    23,00 €/kg
    €3,45
    S2020122900483010000
  • Honing | Acacia
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,96 €/kg
    €2,49
    S2020101300467920000
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009113008000100000