Cheesecake met appel-kaneelconfituur
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Brunch,Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 60 g speculoos
- 80 g paranoten
- 150 g ontpitte dadels
- 40 g gedroogde veenbessen
- 750 g magere verse biokaas
- 20 cl room 20%
- 3 zakjes agar-agar
- 250 g appelkaneelconfituur taste of Inspirations
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2006030600054420000
F2015033000321760000
F2016112400321340000
F2005083000145000000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Doe de gebroken speculoos, de grof gehakte paranoten, de ontpitte dadels en de veenbessen in een mengkom. Mix tot je een homogene mengeling verkrijgt.
- Giet de mengeling in een ronde springvorm en verdeel alles over de bodem door met de achterkant van een lepel te drukken. Zet de vorm in de koelkast.
- Mix 2/3 van de confituur tot hij een gladde consistentie heeft. Voeg er de kaas bij en de rest van de confituur alvorens zorgvuldig te mengen.
- Verwarm de room en doe er het agaragar-poeder bij. Laat nog 2 min. koken terwijl je krachtig roert. Giet bij de kaas en meng zorgvuldig. Giet alles in de springvorm. Maak de bovenkant glad en laat zeker 5 uur stollen in de koelkast voor je de cheesecake opdient.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 650; energie (kCal): 155; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 19,8; suikers (g): 17,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 301,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Brunch,Kids
Brunch
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2006030600054420000
F2015033000321760000
F2016112400321340000
F2005083000145000000
Laad nog 2 producten