Charlotte met kastanjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 dl room
- 200 g pure chocolade
- 60 g kastanjepuree
- 20 g suiker
- 1 l kastanje-ijs met noten of amandelen
- 28 biscuits cuillers Delhaize
- 1 koffielepel zilveren bolletjes
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
S1981022600151010000
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min
- Laat de chocolade au bain-marie smelten. Leg een vel bakpapier op een plateau en trek er dikke strepen chocolade op. Zet ze even in de koelkast zodat de chocolade opnieuw hard wordt.
- Meng de kastanjepuree met de room en voeg de suiker toe. Klopt verder op tot slagroom en zet fris in de koelkast.
- Neem een uitsteekvorm van 8 cm en steek er 4 cilinders ijs mee uit. Snijd de onderkant van de koekjes zodat ze ongeveer 3 cm boven de cilinders ijs uitkomen. Vorm de charlotte: plaats de koekjes rond de cilinders ijs en werk af met de kastanje-room. Versier met de stukjes chocolade en de zilveren bolletjes. Bindt een mooi lintje rond de charlotte en plaats zo even in de vriezer tot het moment van serveren.
Kooktip
- Lekker met warme chocoladesaus.
- Je kan op deze manier eigen combinaties maken: bijvoorbeeld met frambozenijs en frambozen, met yoghurtijs en room met pistachenoten of witte chocolade, met karamelijs en room met chocolade of gedroogd fruit, …
De Constructie.
Bouw je gerechten niet alleen in de breedte op maar ook in de hoogte. Sowieso wauw, net zoals deze charlottetaart. Ideaal om een lange feestmaaltijd mee af te sluiten. Werk af met een ‘eyecatcher’ zoals eetbare bloemen of een gekleurd lint en je hebt meteen een onvergetelijke foto met blije gezichten beet.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Herfst,Winter
Dessert
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
S1981022600151010000