Cappuccinogranité
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 20 cl room
- cacaopoeder
- 125 g Easy suiker (ultrafijne griessuiker)
- 25 cl sterke koffie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060200141200000
S1999092400042470001
Reeds in je keuken
2de tegen -70%
500 gr
13,50 €/kg
€6,75
Toevoegen
S1996032700037880000
S2008040100151050000
Begin met koken
- Giet 35 cl water en 100 g suiker in een steelpan.
- Breng aan de kook en laat 3 min. sudderen.
- Voeg de koffie toe en neem meteen van het vuur.
- Dek af en laat volledig afkoelen.
- Giet het mengsel in een platte schaal, dek af en laat enkele uren opstijven in de diepvriezer.
- Klop de room net voor het serveren lobbig en doe er de resterende 25 g suiker bij.
- Schraap met een vork de korrels van de granité los.
- Verdeel over glazen of koppen, doe er wat room bij, bestrooi met cacaopoeder en dien meteen op.
Kooktip
Je kan Amaretto bij het mengsel doen voor je het invriest of er wat van in de glazen doen net voor het opdienen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1479; energie (kCal): 354; vetten (g): 16,5; verzadigde vetten (g): 9,5; koolhydraten (g): 40,3; suikers (g): 27,6; vezels (g): 8,8; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 512,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Overig
Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060200141200000
S1999092400042470001
Reeds in je keuken
2de tegen -70%
500 gr
13,50 €/kg
€6,75
Toevoegen
S1996032700037880000
S2008040100151050000