Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCannelloni met ricotta en spinazie
Delhaize logo
  • Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Cannelloni met ricotta en spinazie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 16 cannelloni
  • 1 ui
  • 600 g verse spinazie
  • 350 g ricotta
  • 1 teentje look
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 420 g pomodoro e basilico-saus van Delhaize
  • 30 cl bechamel (zelfgemaakt of gebruiksklaar)
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    36 gr
    127,50 €/kg
    €4,59
    S2009121808001370000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Mozzarella | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    9,27 €/kg
    €1,39
    F2020090900067850000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 25 min. kooktijd

    1. Hak de ui en pers het teentje look; laat op een zacht vuur fruiten in een grote braadpan met olie. Doe er geleidelijk de gehakte spinazie bij en laat op het vuur staan totdat al het vocht verdampt is. Kruid, doe er wat nootmuskaat op en neem van het vuur. Laat lauw worden.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 -180°C.
    3. Neem een vrij grote ovenschotel waarin de cannelloni passen in één laag en smeer er de tomatensaus in uit.
    4. Doe de ricotta en de mascarpone bij de spinazie. Meng en kruid af. Doe de bereiding in een spuitzak en vul de cannelloni. Leg ze op de laag tomatensaus één voor één in de ovenschotel.
    5. Overgiet met bechamel en bestrooi met mozzarella. Laat 10 min. in de oven bakken, doe de geraspte Parmezaanse kaas erbij en laat nog 15 min. bakken.
    6. Dien heel warm op met brood.

    Kooktip

    Om ze te vullen: druk de onderkant van de cannelloni op je handpalm, zo kan de vulling niet weg.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Cannelloni met ricotta en spinazie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    36 gr
    127,50 €/kg
    €4,59
    S2009121808001370000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Mozzarella | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    9,27 €/kg
    €1,39
    F2020090900067850000