Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBurgers met risotto van bulgur en quinoa met worteltjes 
Delhaize logo
  • Burgers met risotto van bulgur en quinoa met worteltjes 

Burgers met risotto van bulgur en quinoa met worteltjes 

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Burgers met risotto van bulgur en quinoa met worteltjes 

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Butchers’ Burger Limousin
  • 600 g wortelen
  • 2 uien
  • 2 takjes tijm
  • 320 g biologische bulgur en quinoa
  • 8 dl water
  • 5 el olijfolie
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon
  • 2 koffielepels ras el hanout
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher burger | Limousin
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020090900067820000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Quinoa Bulgur | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    7,70 €/kg
    €3,85
    S2018081000099530000
  • Begin met koken

    1. Snipper de uien en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met 4 el olijfolie en de ras el hanout. Snijd de wortelen in halve rondjes en doe ze in de cocotte. Roer 2 min. en voeg dan de mix van bulgur en quinoa toe. Roer 1 min., giet het warme water erbij en breng aan de kook. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Laat 10 min. sudderen op een laag vuurtje, zonder deksel. 
    2. Doe ondertussen de rest van de olijfolie in een grote pan en braad de burgers op een matig vuur, samen met de tijmblaadjes. Laat het vlees verder garen afhankelijk van je eigen voorkeur en kruid naar wens. 
    3. Serveer de burgers samen met de risotto. Dien eventueel op met een slaatje en/of garneer met platte peterselie. 

    Tip
    Net als bij steaks moet je de burgers 30 min. op voorhand uit de koelkast halen voor een perfecte cuisson. Zeker als je het vlees graag nog wat saignant hebt.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 411/98 ; Vetten (g): 3,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 9,2 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1,8 ; Eiwitten (g): 5,8 ; Zout (g): 0,7 ; Energie (kcal per portie): 690 ; Nutri-score: B
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • Burgers met risotto van bulgur en quinoa met worteltjes 

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher burger | Limousin
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020090900067820000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Quinoa Bulgur | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    7,70 €/kg
    €3,85
    S2018081000099530000